Med ökad energinivå i livet

att bo och leva på malta

Jag är förvånad över min energinivå just nu. Det har blivit väldigt många arbetstimmar de senaste veckorna eftersom jag gjort 9-10 timmar i jobbet varje dag. Förutom det har jag även jobbat 2-3 timmar hemma med mitt företag efter en träningstur.

Så småningom borde väl detta normaliseras lite efter att jag blivit kommit ännu bättre in i rutinerna på jobbet, men det har faktiskt inte känts som någon börda att göra så långa dagar hittills. Jag trivs väldigt bra med mina uppgifter och jag har stor motivation att utvecklas på jobbet.

Här tror jag också att det är viktigt med de synergieffekter som jag tidigare pratat om. Alla lärdomar jag får i jobbet kan jag direkt överföra till mitt egna företag. Jag tror att alltför få har den förmånen när man jobbar för ett annat företag och det gör också att det kan vara svårt att se nyttan för egna utvecklingen i det man gör.

En viktig del av all inlärning är förmågan att se nyttan i ett större perspektiv. Då finns också motivationen med på ett helt annat sätt.

bo i malta
Som morgonmänniska och värmeälskare trivs man ju speciellt bra med att de flesta morgnar sett ut såhär hittills.

Då det gäller den ökade energinivå så beror denna med stor sannolikhet på kombinationen av ny miljö, nya människor samt sol och värme. Jag var mycket trött på att bo i Finland de senaste 5-6 åren. Inget gav mig inspiration i tillvaron längre. Vädret var för jävligt 10 månader i året och även stads- och landsbygdsmiljöerna hade jag tröttnat på för länge sedan.

Att det gjorde en trött, håglös och tidvis aningen deppad är kanske inte så svårt att förstå. Det krävdes verkligen att man grävde djupt i sitt inre för att få fram kämparglöden till att göra sitt bästa och ofta räckte energin endast till för morgontimmarna – åtminstone jobbmässigt.

att bo och leva på malta

Här känns allt väldigt annorlunda. Jag vaknar pigg och utvilad varje morgon och ser fram emot varje ny dag. Jag blir heller inte så trött på eftermiddagarna att jag skulle vara i behov av “powernaps” i tid och otid för att orka med dagens sysslor. Jag kan inte minnas att jag ens haft denna energinivå som 20-åring hemma i Finland.

Kan det vara så att det är vädret jag har att tacka för denna förvandling? Mycket möjligt. Ännu i oktober har nästan samtliga dagar bjudit på solljus och dagstemperaturer på drygt 25 grader. Under alla nätter utom en har det också varit över 20 grader varmt, vilket brukar kallas “tropisk natt”.

träna på malta
Träningen har inte varit optimal under de senaste veckorna på grund av jobbmängden, men nu har jag tänkt påbörja förberedelserna inför Malta Marathon från och med nästa vecka.

Från november till februari blir det såklart lite kallare här, men vädret är då fortsättningsvis ungefär det samma som under en typisk finsk sommar. Med andra ord består vädret här av minst 9 månader av riktigt varmt och behagligt väder. Det är något som definitivt tilltalar en värmeälskare som mig och bidrar till att jag trivs så bra här.

Jag minns inte om jag skrivit om det förut, men i samband med att jag nu börjat jobba och även i övrigt kommit bra in i det dagliga livet här börjar allt nu vara flyttat hit till Malta. Adress, försäkringar och snart även mitt företag.

havstemperatur på malta
Varje ledig dag hittills har jag sett till att simma efter löpturen. Det gäller att passa på eftersom havstemperaturen ännu ligger på 24 grader.

I dagsläget har jag svårt att se att jag någonsin skulle flytta tillbaka till Finland igen. Det känns som att jag sett allt det landet har att erbjuda och nu kan jag bra lägga resten av livet på att upptäcka annat.

Man skall ju aldrig säga aldrig. Livet kan få många vändningar. Men det viktigaste är ju att man trivs bra här och nu och då behöver man inte fundera så mycket på framtiden och vad den har att bjuda på.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *