Malta – populär destination för pokerturneringar

Malta pokerturneringar

Malta är den lilla Medelhavsön som är känd för sitt milda klimat och historiska arkitektur. Att kliva iland kan nästan kännas som att komma tillbaka till medeltiden. Skyddsmurar och tornsmyckade hus i sten tar emot i hamnen i huvudstaden Valetta. Där kan du också strosa runt i smala gränder och besöka små butiker och restauranger. På senare år har detta lilla örike även gjort sig känt för sina liberala lagar kring online spel. Det har lett till att flera av Europas största spelbolag etablerat sig på Malta och det är även ett populärt ställe att anordna pokerturneringar.

 Foto: Kirk F, under CC0 Creative Commons Licens

Malta Poker Festival

Självklart har ett av Europas största speldestinationer sin egen pokerfestival. Den arrangeras i St Julians på Malta varje år. St Julians är den del av Malta som mest har kommit att förknippas med nöjen och nattliv. Strandpromenaden förbinder staden med Sliema som också har ett stort utbud av uteliv. Egentligen kan St Juliens kanske mest räknas som en stadsdel som hänger samman med till exempel Valetta. 2019 hålls festivalen på ett casino som ligger i Porto Mas som ligger mitt i St Julians nöjeskvarter. Festivalen sträcker sig över sex dagar och bjuder på flera spännande events och lockar årligen besökare från hela Europa.

Foto: John Haslam, CC BY 2.0

Fint besök

Eftersom Malta är en del av Europa brukar ögruppen även vara värd åt en del kringresande pokerturneringar. En är den prestigefyllda European Poker Tour, EPT. EPT samlar några av de bästa pokerspelarna i Europa och där kan du säkert få syn på några medlemmar av huvudsponsorn PokerStars team. Spelare som Fintan Hand tycker också om att uppdatera sina sociala media med info från turneringen. Så om du inte kan besöka turneringen personligen kan du kolla in Fintan Hands Youtube-kanal för de senaste nyheterna från borden. Sist EPT besökte Malta var 2016 och de kommer säkerligen att komma tillbaka dit någon gång i framtiden.

Låga insatser

Storspelare i all ära men ibland vill man bara ha det enkla och även ge småspelarna en chans att få vara med. Då passar Battle of Malta perfekt. Den här turneringen började 2012 och har sen dess vuxit stort i popularitet till att bli en av de största, där buy-in är på upp till 2 000 dollar. Trots att de riktar sig till de som vill satsa låg- och mellanhöga insatser så är prispotten långt ifrån ett lågt belopp. Runt en miljon euro brukar den landa på. Även denna turnering håller till i nöjeskvarteren i St Julians. Du hittar den i Eden Arena i InterContinental Conference Center.

Spelbolag

Det lilla öriket Malta har en lång och rik historia. Sen det befolkades cirka femtusen år före Kristus har det varit knutet till olika europeiska riken. De hörde länge till det brittiska imperiet men är idag en helt självständig republik. Det brittiska arvet gör att de flesta invånare pratar god engelska även om de också har sitt eget språk, maltesiska. Förutom att vara känt för sina bottenresultat i Eurovision Song Contest har de på senare tid även gjort sig kända som lite av en samlingsplats för Europas bolag för onlinespel. Detta beror på att staten har generösare regler för onlinespel än vad andra europeiska länder har. Så många bolag har sin spellicens utfärdad av Malta men de skapar spelsajter och marknadsför sig mot flera olika länder. Det har också gjort att många bolag har öppnat kontor på Malta där en liten koloni av folk från spelbranschen har skapats. Eftersom många duktiga medarbetare inom spelbranschen är svenska finns idag runt femtusen svenskar som bor och arbetar på Malta.

Mer än spel

Om du bestämmer dig för att besöka Malta har ögruppen så mycket mer än liberala spelregler att erbjuda. Eftersom öarna befinner sig mitt mellan Europa och Afrika är atmosfären och kulturen i landet starkt influerad av båda kontinenterna. Klimatet är, som det brukar i södra Medelhavet, mycket solsäkert. Landets yta motsvarar ungefär en fjärdedel av Öland så det finns goda chanser att enkelt kunna utforska hela landet. Fina stränder hittar du i stort sett överallt och du tar dig enkelt runt med bil eller buss. Mellan de största öarna går det färja med tät turlista. Så passa på att komma runt och se vad landet har att erbjuda. Flyg till Malta tar strax under fyra timmar. Bästa tiden att besöka Malta är under vår, sommar och höst – eller när det vankas pokerturnering så klart.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *