Löparutmaningar och öltankar

Först ett litet tips om man känner för lite utmaningar såhär vintertid. Igår fick jag ett tips om ett lopp på 50 km som man kan genomföra när man tycker att det passar en själv bäst och som heter Yours Truly 50 km om jag förstått det rätt. Det bör dock ske mellan 26:e januari och 23:e februari. För närmare information föreslår jag att ni går in på ovan nämnda länk.

På basen av resultatlistorna ser jag att det är en stark övervikt bland deltagare från Finland och Ungern, så inslag av bl.a. lite Svenskar skulle väl inte skada. 😉

Tiderna som registreras blir naturligtvis inte officiellt gångbara, men det kan ändå vara roligt med lite utmaningar såhär vintertid då det inte finns alltför mycket valmöjligheter bland maratonlopp och ultramaror. Om jag inte vore så rädd om mina ben skulle jag gärna genomföra ett 50 kilometerslopp något av de följande veckosluten. Jag vet dock att jag troligen skulle lockas till att hålla ett alltför högt tempo och därmed förstöra min träning för flera veckor framåt…

Medan jag ändå håller på har jag även ett tips riktat främst till löpare här i närområdet. Ett maraton- samt halvmaratonlopp som äger rum i Botniahallen 1.3.2014 och som heter Pohjalainen Hallimaraton. Även när det gäller detta lopp så är inte tiderna officiellt gångbara med tanke på förhållandena inomhus. Hur roligt det än låter så tror jag även att jag måste avstå från detta lopp med tanke på det hårda underlaget i Botniahallen…

Idag har det annars varit ett återhämtande löppass på drygt 15 km för mig. En väldigt positiv sak just nu är att det är ljust ända till 5 på kvällarna. Det innebär att man kan springa en del av löppassen när det är ljust ifall man har riktigt bråttom hem från jobbet. Om man skall ta fasta på det negativa så kändes benen riktigt trötta och möra idag. Dagar som dessa undrar man hur man dagen innan kunnat springa på i ett tempo under 4:00 min./km. Men med tanke på återhämtningen är det ändå bra att man tar sig ut och genomför dessa lugna löppass.

En kul detalj från dagens löppass är att jag för första gången under denna uppbyggnadsperiod under största delen av passet låg under 70% av maxpulsen. Även om tempot var lågt så skvallrar det väl ändå om en viss utveckling.

PicsArt_1391021203979

Ikväll blir det återigen dags för Premier League-matcher och jag har därför, för ovanlighetens skull på vardagar, laddat upp med en öl för att kunna njuta av drabbningen till fullo. För alla nytillkomna läsare kan jag dock informera om att öl i alla dess former är ett av mina stora intressen. Till varje veckoslut brukar jag i regel pröva på några nya ölsorter.

PicsArt_1391020298902
Några av de sorter jag prövade under fjolåret. Vi får hoppas på ett lika lyckosamt ölår i år.

PicsArt_1391020942425

En av mina drömmar och något som jag borde genomföra innan jag dör är att springa genom Europa och pröva på en massa olika ölsorter i varje land.

PicsArt_1391020549422
Dagens citat.

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Haiju

  Just det där 50 km:s loppet kunde man faktiskt springa senaste helg i Kvevlax.

  http://kvevlaxidrottsvanner.fi/sv/lopning/ultramaraton_2014/

  Jag var där och sprang och det var ett supertrevligt evenemang, rekommenderas faktiskt!

  Dessutom har jag förstått att det ordnas ett motsvarande på Norvalla den sista helgen i februari, söndagen den 23.2. Joakim Träskelin, om du känner honom, vet säkert mera om det.

  Bara som ett tips 🙂

  Tack annars för en intressant blogg, läser den varje dag!

  1. says: Benny

   Det verkar som ett riktigt roligt evenemang! Jag skall lägga den på minnet inför nästa år. Jag skall ta en koll på evenemanget i Norrvalla. Problemet för mig är att det endast är cirka en månad innan mitt maratonlopp i Paris. Men det går ju alltid att springa endast hälften av sträckan…

   Tack så mycket! Alltid lika roligt att veta mer om vem som läser bloggen. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *