Lite hoppfulla framtidsplaner

maratonträning vår

Äntligen är det bara vägar och man har även fått njuta av lite värme de senaste dagarna. Det är verkligen något som man längtat efter som värmeälskande löpare. Idag blev det 60 minuter styrketräning och 14 km löpning i det vackra vädret.

Det lär dock endast vara tillfälligt eftersom det blir kallare redan imorgon, med lite snöblandat regn på det. Men jag misströstar faktiskt inte så mycket just nu. Jag har nämligen lite drömmar och planer, som nu är närmare än på mycket länge.

Jag har länge pratat om att man borde vara utomlands delar av året för att slippa den mörka och dystra senhösten och vintern. Nu har jag faktiskt en konkret plan hur jag kunde genomföra detta redan till nästa höst. Inget är ännu beslutat och framförallt har jag inte spikat någon boendeort. Ett av alternativen som jag funderar på är Lissabon, men här kan mycket hända ännu innan något beslut tas.

Det kan ju också ske en del på privatsidan som omöjliggör en flytt, men har man någotsånär konkreta planer så är man åtminstone en bra bit på vägen.

Det viktigaste är iallafall att jag nu tagit beslutet att det kommer att bli längre sejourer utomlands vintertid i framtiden. Sedan kommer det att ske förr eller senare. En viktig del i processen är då att göra sig av med allt materiellt för att kunna vara flexibel vid olika flyttar. Eftersom jag hunnit samla på mig en hel del bråte under mina drygt 40 år i livet är det kanske enklare sagt än gjort.

Men på något sätt skall det fixa sig. Man kan ju inte låta materiella saker och sådana “världsliga saker” hindra drömmen om att slippa en finsk vinter.

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Desapacito

    Helt rätt. Har flytt den svenska vintern i 20 års tid och tack vare den kunnat ha motivation att springa på min nivå 1:20-1.24 halvmaran i 30 års tid. En svensk vinter skulle döda min löpning.

    1. says: Benny

      Lite samma tankegångar här. Det handlar inte endast om träningen, utan jag skulle verkligen behöva värmen även för att hitta motivationen i jobblivet under den mörkaste årstiden. Vi får hoppas det blir av! 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *