Klar för Paris Marathon

Nu gick jag äntligen från ord till handling och anmälde mig till Paris Marathon 6.4.2014. Det känns riktigt bra att ha klargjort nästa stora utmaning så att man nu på allvar kan påbörja träningen med ett klart mål i sikte.

Paris Marathon hör till de största maratonloppen i världen med runt 50 000 deltagare varje år. På basen av sluttiderna i fjolårets lopp lär banan vara riktigt snabb. Även om loppet i sig blir en riktig upplevelse så var det kanske främst Paris som stad som gjorde att det blev just detta lopp. Jag har nämligen inte tidigare besökt staden och har länge haft i planerna att göra det. Därför har vi  tänkt vara på plats i åtminstone 5 dagar för att hinna njuta av det som staden har att erbjuda. På basen av tidigare erfarenheter vet man ju att det kan vara svårt att till fullo njuta av alla sevärdheter innan maratonloppet är genomfört.

Även syrran har anmält sig till loppet så vi blir minst 3 personer som reser iväg till Paris i början av april då sambon även kommer med. Vi hoppas även få med mamma på resan. 🙂 Det känns som en riktigt bra tidpunkt att påbörja säsongen på då man nu har 5 månader på sig att i lugn och ro bygga upp formen.

Nedan är en video från fjolårets lopp samt lite 3d grafik över de sevärdheter som man springer genom under rutten. Det här skall bli riktigt roligt att uppleva. 🙂

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *