Klar för Berlin Marathon!

I slutet av förra veckan fick jag det glädjande beskedet att det ännu fanns en plats ledig för mig till Berlin Marathon 29.9.2013. Jag tvekade inte speciellt länge över att tacka ja till platsen eftersom Berlin vid sidan om New York Marathon är ett av de maratonlopp som alla maratonlöpare bör delta i någon gång under sitt liv. I och med detta besked har jag nu tävlingskalendern klar för resten av tävlingsåret.
Marathon Berlijn 2011

Vad är det då som gör Berlin Marathon så speciellt? För det första är det ett av de största maratonloppen i världen med över 40.000 deltagare. Det som gör loppet så populärt är dock det faktum att banan bevisligen är bland de snabbaste i världen, något som gör att loppet i regel är fulltecknat i ett väldigt tidigt skede.

Beskedet att jag får delta i loppet kom väldigt lägligt och gör att jag nu kan sluta leta efter lämpliga inhemska lopp i slutet av hösten. Jag kommer nämligen att avsluta säsongen med detta lopp.

Min tävlingskalender för resten av året ser ut enligt följande:

26.7 Jakob Marathon

7.9 Vaasa Marathon (halvmarathon)

29.9 Berlin Marathon

Ursprungligen hade jag planerat att delta i Korsholm halvmaraton 9.8, men på basen av de erfarenheter jag hade från tiden efter Stockholm Marathon känns det inte realistiskt att tävla så nära efter Jakob Marathon som alltså är två veckor innan. Istället planerar jag att ta det riktigt lugnt efter Jakob Marathon och lugnt och metodiskt bygga upp formen inför Berlin Marathon.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *