Känslan av frihet

För mig är träning en känsla av frihet och samma frihet vill jag känna när jag reser. Men den kan man nästan bara finna om man har läget under kontroll. Liksom jag just nu enbart tränar ett par dubbelpass löpning i veckan för att inte riskera att överbelasta benen, vill jag kunna känna att jag har kontroll även när jag reser. När jag reser handlar det dock mest om ekonomin. Hur gör ni för att vara säkra på att ni har rätt kort, rätt tänk och rätt förutsättningar innan ni står på en ny plats – ovetandes om vad som komma skall?

En avkopplande, utmanande och bara bra resa?

Jag har rest en hel del i mina dar och de flesta av mina resor brukar inkludera någon form av löpning och om inte löpningen är huvudsyftet med resan så brukar jag finna en trevlig runda att springa av mig på. Men man kan inte sova i löpspåret eller livnära sig på växterna i spåret. Man måste även kunna njuta av livets goda, hitta ett trevligt ställe att bo på och även upptäcka staden eller byn man befinner sig i. Och det kräver alltid en liten budget för att kunna njuta av allt detta till 100%.

Är ni cash- eller card-typen? För mig känns det alltid skönt att ha lite back up-pengar i form av kontanter, men kortet har kommit att bli min största trygghet när jag reser. Allt som oftast blir det till att använda mitt kreditkort när jag inte befinner mig på hemmaplan. Det är ju en slags trygghet i sig.

För den som gillar att ha koll på ekonomin är Lånekoll en bra sida eftersom du här kan jämföra erbjudanden mellan olika banker. Det är kanske inte aktuellt att ta lån för att resa – åtminstone inte för mig. Men för många andra beslut i livet är det bra att ha en jämförelsesajt så att du snabbt och enkelt kan hitta bästa möjliga villkor när du lånar.

Hos nämnda Lånekoll kan du jämföra allt från bolån till privatlån. Du hittar också en skräddarsydd sida där du enkelt kan hålla koll på alla dina lån och ansökningar.

Vad är viktigast för dig och din nattsömn? Är det att få tillgång till bonussystem? Försäkringar? Låga uttagskostnader? Vi är alla olika och så länge jag mår bra i kroppen och knoppen är jag nöjd. Ett bra kreditkort gör livet betydligt smidigare – inte minst när jag reser.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *