Jul i vårt hus

Idag hade jag en sovmorgon och vaknade först halv 9. Riktigt nödvändigt med tanke på hur trött jag varit den senaste tiden. Jag tog mig nästan omgående till simhallen för lite kvalitetsträning. På mitt program idag stod 12 km på 49 minuter, vilket innebär en snittfart på 4:08 min./km.

Jag började passet med 45 minuter styrka innan jag drog igång med det egentliga passet. Först 3 km uppvärmning i strax över 5 min./km. Under denna märkte jag att min pulsklocka inte synkade med mitt pulsband. Pulsklockan visade ingen puls oavsett hur jag än försökte. Även i övrigt har jag märkt att pulsklockan av märket Polar börjar sjunga på sista versen då batteriet i klockan inte laddar som det skall. Pulsklockan verkar alltså att hålla i drygt ett år med min användning. Lite längre livslängd skulle man kanske önska av en pulsklocka.

Löppasset i sig lyckades ändå enligt planerna. Tiden landade på 48:52, vilket torde bli en snittfart på ungefär 4:07 min./km. Jag var inte så värst pigg i benen idag, men jag är ändå riktigt nöjd med hur kroppen har reagerat på mitt nya träningsprogram. Det verkar att finnas precis lämpligt med återhämtningstid mellan mina kvalitetspass, något som gör att jag kunnat köra mina distanspass i så pass hårda farter som jag ändå gjort.

Denna träningsvecka blev riktigt bra. På 7 träningspass fick jag ihop 103,5 km löpning. Nästa vecka blir dock lite lugnare eftersom jag nu kört 3 veckor med stegrande mängd. Dessutom är det julfest på torsdag och självständighetsdag på fredag så därför passar det utmärkt med en lite lugnare vecka. Efter detta fortsätter jag från där jag slutade denna vecka med stegrande mängder och farter. Detta innebär troligen att jag når upp till drygt 110 km löpning veckan efter min återhämtningsvecka.

Även i övrigt känns det som att julen är på väg här i vårt hushåll. Sambon har klätt julgranen och man kan skymta ett tunt snötäcke utanför vårt fönster.

Förra veckans träning:

Måndag 25.11: 

13 km återhämtande löppass

Tisdag 26.11:

Intervaller 7×1 km (totalt 13 km) + styrka

Onsdag 27.11:

13 km lugnt löppass + styrka

Torsdag 28.11:

10 km på 40:09 (totalt 13 km) + styrka

Fredag 29.11:

Morgonpass 9,5 km

Lördag 30.11:

Långpass 25 km

Söndag 1.12:

12 km på 48:52 + styrka

Totalt 7 träningspass och 103,5 km löpning

PicsArt_1385927907878
Skyltfönster vid Marimekko.

PicsArt_1385927799840
Ingen stor gran, men alldeles tillräcklig för att skapa lite julstämning. 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *