Jag verkar att ha hittat rätt

Även om jag annars kan verka lite yr ibland, så känns det åtminstone som att jag nu hittat rätt då det gäller boendeort. Jag blir nämligen alltmer förtjust i det område jag bor i här på Malta för varje dag som går.

Det är klart att det finns många brister i det maltesiska samhället. Sophanteringen har jag ännu inte förstått mig på. Väggarna är så tunna att det ibland känns som att kvinnorna i lägenheten bredvid sitter i samma rum och sjunger karaoke på veckosluten. De tunna väggarna lär också bli ett problem längre fram mot vintern när det blir kallare här.

Sedan tar det alltid en evighet att hitta rätt i matbutiken och om man är riktigt inrutad gällande sitt ätande kan utbudet hos viss butiker här skapa problem. Men i de större matbutikerna finns nog allt man behöver och dessutom till ett relativt lågt pris.

Det var bara några uppenbara problem jag märker efter tre veckor på plats. Fler dyker upp hela tiden. Malta är säkert inte för alla. Det som är paradiset för vissa kan vara ett rent helvete för andra. För den som vill ha en egen gård att pyssla på kan jag tänka mig att man känner sig rätt instängd här.

Men man får ta det onda med det goda. För mina behov är Malta och speciellt den plats som jag nu bor på något som jag verkligen trivs med. Jag upptäcker något nytt och intressant varje dag som ger mig inspiration i vardagen.

Det senaste är alla intressanta butiker som finns här. Hittills har jag inte haft riktigt tid att upptäcka så mycket annat än matbutiker, men på lördagen hittade jag ju en riktigt fin bokaffär och igår besökte jag Franks – en kombination av barberar-, inrednings-, parfym- och alkoholbutik. Här fanns det mesta man kan tänka sig gällande manliga intressen.

Det var inte bara kombinationen som var speciell. Även allt utbud i denna andades högsta klass. Här fanns både den finaste whiskyn och några av de mest klassiska parfymerna på marknaden bara för att nämna några exempel.

Nästan hela utbudet från The Macallan blandat med alla parfymer från anrika Floris London är något som tilltalar en sann anglofil.

Några av mina favoriter från Floris London, däribland min “signaturdoft” Honey Oud EdP.

En stor del av inredningsdetaljerna från företaget Authentic Models fanns också här. På bilden miniatyrkupolen Demi Dome och nedan några vintage dekorationsbilar.

Nu skall jag inte bli för materialistisk här. Det skulle definitivt inte vara några problem att bränna iväg en hel del pengar här om man inte aktar sig.

Här är det som jag tidigare konstaterat, väldigt engelskt. Något som härstammar från tiden när Malta var en brittisk kronkoloni. Att så är fallet syns förutom i språket även i gatubilden i övrigt. Här finns bland annat många engelska pubar och i shoppingutbudet hittar man alltså också mycket brittiskt.

Det var dagens iakttagelser. Som det ser ut just nu har jag svårt att se mig själv bo i något av de nordiska länderna vintertid i framtiden. Man skall dock aldrig säga aldrig. Mycket kan hända på vägen. Även om jag inte ens tänkt på kvinnor sedan jag kom hit kan detta vara en faktor som påverkar framtida val i livet – bara som ett exempel.

Men just nu känns det som att all värme och sol ger precis den energi och inspiration som jag saknat på “hemmaplan” de senaste åren och det är något som jag försöker ta vara på så gott jag bara hinner.

Det började med klippning idag och sedan var det jobbintervju följt av en lättlunch på detta ställe.

Bra vy från bordet.

Idag blev det på grund av tidsbrist en träningsfri dag. Istället passade jag på att få min dagliga dos av havsluft genom att flytta kontoret nära balkongen.

Ett av de mer nödvändiga köpen jag gjort hittills här på Malta gjorde i samband med en kort kvällsvandring. Dessa tofflor behövs bland annat om man vill kliva ned i någon av “bassängerna” som finns efter klipporna framför där jag bor.

Det är så extremt halt vid kanterna att det är rena självmordsuppdraget att göra det utan halkskydd.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *