“Jag sprang med kenyanerna” nu på svenska

Nu när semestern börjat har jag äntligen haft tid att läsa färdigt boken Jag sprang med kenyanerna av Adharanand Finn. Jag hade redan tidigare läst boken på engelska och den var mycket läsvärd, vilket gjorde att jag gärna läste den på nytt nu när den finns tillgänglig på svenska.

I boken upptäcker författaren hemligheterna bakom världens snabbaste löpare. Familjen lämnar den trygga vardagen i England och Finn flyttar med fru och tre små barn till en liten kaotisk stad i Rift Valley i Kenya, ett mecka för långdistanslöpare tack vare sin höga höjd, ändlösa grusvägar och några av de bästa träningslägren i världen. Där springer Finn sida vid sida med olympiska mästare, unga talanger, skolbarn som springer barfota och han träffar en lång rad oförglömliga karaktärer.

Den hårda träningen och den prövning, som att flytta med sin familj till ett annat land innebär, ger Finn ovärderliga insikter om löpning och om livet.

Boken är ett djuplodande dokument om vårt behov av att springa. Oavsett om man är motionär eller en passionerad löpare kommer Adharanand Finns fantastiska resa till elitlöparnas träningscamper i Kenya att fånga och inspirera. Adharanand Finns fascinerande sökande kombinerar praktiska råd om löpning med förverkligandet av en livslång dröm: att springa med världens bästa löpare. Han äter samma mat som de, bor i samma träningsläger och intervjuar deras coacher.

Adharanand Finn är journalist på The Guardian och frilansskribent. Jag sprang med kenyanerna har valts till Årets sportbok av både Sunday Times och The Daily Telegraph samt nominerades till The William Hill Sports Award.

Jag sprang med kenyanerna finns till försäljning på Constant reader förlag i översättning av Linda Skugge.

ConstantReader_JagSprangMedKenyanerna_Press_02

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *