Intressanta deltagare i Paris Marathon

Det finns en flera intressanta löpare i årets Paris Marathon. Det stora affischnamnet i år är Kenenisa Bekele som gör sin debut i marathonsammanhang. Det är inte utan orsak som förväntningarna är höga på honom med tanke på att han i sitt debutlopp på halvmarathon i höstas slog självaste Mo Farah på tiden 1:00:09. På Paris Marathons hemsida kan man läsa mer om Bekeles bravader som löpare. På hans meritlista finns bland annat 3 OS-guld och 5 VM-guld på 5000 och 10000 meter. Han har även haft världsrekordet på båda sträckorna.

Det verkar som att Bekele förberett sig grundligt inför sin maratondebut. På denna artikel kan man läsa mer om hans träning och hans tankar kring maratonsatsningen. Nedan finns också några klipp gällande detta. Jag har även lagt in ett klipp från hans första halvmaratonlopp där han alltså vann över Mo Farah och även från hans VM-guld på 10000 meter år 2009.

I övrigt har jag inte hittat speciellt mycket information om deltagare i Paris Marathon. Det finns nämligen ingen funktion på arrangörens hemsida där man kan söka efter löpare enligt nation eller seedning. Det kan ju tänkas att det dyker upp en sådan idag eller imorgon, men ännu finns det alltså inte.

Ett par intressanta löpare har jag i alla fall hittat från Finland och Sverige. Jonas Buud från Sverige och Magnus Hellström från Finland med ett personbästa på 2:36 från ifjol är anmälda till loppet.

Det lär nog finnas en hel del med andra intressanta löpare från Finland och Sverige som tänker delta i loppet, så ni får gärna meddela mig ifall ni känner till löpare som tänker delta i Paris.

Join the Conversation

6 Comments

 1. says: Olov

  Hej.
  Jag har följt din blogg och din träning inför Paris. Du har verkligen tränat bra, jag är imponerad hur du har lyckats.
  Jag vill önska dig all lycka i helgen och hoppas att dina ben är med dig i Paris. Ska bli spännande att få se hur utslaget blir.
  Lycka till!!

  1. says: Benny

   Hej!
   Tack så mycket! Träningen har ju nog gått helt enligt planerna, så jag får förlita mig på detta även om jag tyvärr har väldigt ont just nu. Men jag lovar att göra mitt allra bästa! 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *