Inspiration – vardagsmotion mot höstdeppighet

Idag blir det lite vardagsmotion här på bloggen. Det har snabbt blivit mörkare ute under den senaste tiden och det kan göra det svårare att ta sig upp ur sängen på morgnarna. Dessutom kan det lätt göra en både mer deppad och håglös under resten av dagen.

Min erfarenhet är att det finns få saker som fungerar bättre än träning och hälsosam kosthållning för att motverka detta. Det kan dock vara lättare sagt än gjort när deppigheten faller på. Om man inte har lust med något annat, varför skulle man ha lust att träna?

När man sedan inte orkar träna är det också enklare att falla för frestelsen att äta mer onyttigt. Det blir som en ond cirkel som blir allt svårare att bryta ju längre man släpper det.

Egentligen finns det inte så mycket annat man kan göra än att tvinga sig att köra igång. Jag kan intyga att det även för mig är långtifrån lustfyllt alla gånger att bege sig iväg och träna. En tröst kan vara att det oftast snabbt blir enklare att komma sig iväg när man märker resultaten och det välmående som det skapar. Det gäller bara att se till att prioritera träningen och få den till en naturlig del av vardagen.

Jag tänker inte gå in på alla de positiva effekter som träningen har på hälsan och välmåendet. Istället går vi över till några härliga instruktionsvideon för hur man på ett enkelt och snabbt sätt kan sköta vardagsmotionen om man inte har tid att bege sig iväg till gymmet eller på ett löppass innan eller efter jobbdagen.

Vi börjar med Socialstyrelsens instruktionsvideo från mitten av 1970-talet:

Efter det lite tips på morgongymnastik med motionsivraren Bertil Uggla från mitten av 1930-talet.

Som avslutning tips på hur man får in lite gymnastik under jobbdagen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *