Inför Gore-Tex Transalpine Run2

©wisthaler.com for GORE

Det blev inget lopp för mig i Helsinki Marathon – detta trots att jag fick ändrat det till den kortare sträckan på 10 km. Jag testade foten lite på morgonen innan starten, men beslöt mig omedelbart för att spara den till det stora äventyret som äger rum nu inkommande söndag.

Jag har nu vilat så gott som helt från löpning i drygt 2 veckor och endast tränat sparsamt med lite cykling och styrketräning. För tillfället har jag inga större känningar i foten, men då har jag ju heller inte sprungit alls. Det återstår alltså att se hur foten reagerar vid löpning. Framförallt får man se om den klarar hela sträckan med tuff bergslöpning.

Det är mycket som känns ovant med mitt deltagande i loppet nu på söndag. Det handlar inte endast om att springa i berg. Det handlar minst lika mycket om allt praktiskt som man bör tänka på i packningen och hur allt kommer att skötas med det praktiska under själva loppet. Tyvärr är jag en sådan person som inte brukar läsa på och planera speciellt långt på förhand. Jag brukar ta dagen som den kommer och lita på att allt ordnar sig.

I detta fall med boende på tre olika hotell på tre dagar och liknande ovanligheter gällande tävlandet gäller det dock att fundera lite på hur man skall arrangera allt. All transport av grejorna sköts säkert från arrangörshåll, men det finns ändå en hel del praktiskt att fundera på gällande själva löpningen. Under den Trail Camp som jag deltog i i juni fick jag erfara hur kallt det kan bli uppe i bergen. Dessutom brukar vädret kunna ändra rätt snabbt där uppe.

Med andra ord kan man behöva fundera lite extra över hur man packar inför loppet. Som tur har jag en mer erfaren kille med mig som sprungit detta lopp tidigare, så han kan säkert bidra med en del tips gällande allt praktiskt. Även gällande disponering av krafterna kan jag säkert behöva en del tips.

Nedan är ytterligare lite bilder från det träningsläger som vi var på i juni. Här främst från den tredje och sista dagen då vi alltså startade redan kl. 3:30 på morgonen och verkligen fick känna hur kallt det kan vara däruppe i bergen.

©wisthaler.com for GORE
©PhilippReiter for GORE
©PhilippReiter for GORE
©wisthaler.com for GORE
©PhilippReiter for GORE
©wisthaler.com for GORE
©PhilippReiter for GORE
©wisthaler.com for GORE
©wisthaler.com for GORE
©wisthaler.com for GORE
©wisthaler.com for GORE
©wisthaler.com for GORE
©wisthaler.com for GORE
©wisthaler.com for GORE
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *