I rätt startgrupp i Paris?

Genom att vara ute i god tid med alla förberedelser kan man många gånger bespara sig obehagliga överraskningar i maratonsammanhang. Den läxan borde jag ha lärt mig genom alla de lopp som jag deltagit i på senare år. Trots detta hade jag på något sätt lyckats missa att man själv var tvungen att printa ut sitt deltagarbevis med tillhörande Bib-nummer för att få starta i maratonloppet.

När jag kollade in det bib-nummer som jag tilldelats blev jag även lite fundersam över hur startnumret kunde vara så högt som över 4000. Mycket riktigt så hade jag missat att man var tvungen att anmäla sitt personbästa innan december för att komma med i “preferential”-gruppen som får starta genast bakom eliten. Med detta startnummer skulle jag alltså ha blivit tvungen att starta i den röda gruppen med personbästan på 3:00-3:15.

Genom lite mailkonversationer med arrangören framgick det dock att detta ännu går att fixa på plats vid expon ifall jag tar med ett skriftligt bevis på att jag har ett personbästa på under 3 timmar. Nu på kvällen fick jag dessutom en bekräftelse på att de kollat upp mitt personbästa och att jag torde ha klartecken att starta i rätt grupp.

Det var riktigt turligt för min del eftersom det alltid är betydligt mindre trängsel i grupperna längst fram. Ifall jag startat i röda gruppen hade det säkert blivit en hel del slalomåkande innan jag fått upp farten.

PicsArt_1395947099000

Startgrupperna i Paris Marathon. Jag får verkligen hoppas att allt är fixat så att jag får starta i den svarta gruppen nästlängst fram.

PicsArt_1395947246223

Jag tar ändå med mig detta bevis i säkerhet.

morgonpass 26.3.2014

Igår körde vi ett lätt morgonpass på 8 kilometer. Det var soligt och vackert redan kl. 6 på morgonen.

backintervaller 27.3.2014

Idag var det backintervaller på schemat. Totalt skulle 3 km backlöpning avverkas. Vi började med 5 km uppvärmning innan vi körde 7×240 meter i brant backe. Efter detta ännu en nedjoggning på 4 km. Totalt blev det alltså 12 km löpning idag.

Nedan är ett klipp från arrangören av Paris Marathon. De har under hela vintern och våren skickat riktigt bra träningstips och annan nyttig information gällande förberedelserna. Här är ett klipp om backlöpning som ju alltså var dagens träning.

PicsArt_1395946436676
Ett tips för att göra morgongröten godare; blanda i havtornskross.

PicsArt_1395946530274

Men annars har jag bytt ut morgongröten mot lite proteinrikare frukostalternativ varannan dag denna vecka.

PicsArt_1395946848805

Det har blivit salladsbuffé två dagar i följd på Pincho för mig. Tyvärr kunde jag inte hålla mig bort från det syndigt goda Levainbrödet från Aroma.

PicsArt_1395946933821

Det är inte varje vardagskväll som jag står och steker kyckling. Jag har dock planerat in lite kyckling till frukost imorgon så då är det bara att ta sig i kragen. Detta steker jag gärna i Macadamia-olja som är lika hälsosamt som olivolja, men som ger en “smörigare” smak.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *