Hur håller jag brännan året om

Under vinterhalvåret brukar de flesta av oss uppleva att vi blir bleka och glåmiga. Sommarens solbränna bleknar snabbt bort när hösten och ruggigare väder tar över. Idag finns det dock många bra metoder för att behålla en fräsch och frisk färg utan makeup eller skadligt solande i solarium. Läs igenom tipsen nedan och din vinterbleka hy är ett minne blott.

Bra skydd ger bättre resultat

Skydda din hy med bra solskyddsmedel. Att smörja in med solskyddsmedel hindrar inte bara din hud från att bli skadad av solens strålar. Det gör även att din solbränna varar längre. Genom att använda högre SPF blir du långsammare brun, vilket ger ett varaktigare resultat. Din solbränna blir dessutom snyggare och du slipper illröd hy som kommer att flaga och ge fläckigt resultat

Återfukta din hud

För att få en varaktig snygg solbränna handlar det inte bara om skydd utan även om återfuktning av huden. Använd därför alltid en after sun-lotion. Undvik dock feta lotions eller body butter eftersom de stänger inne värmen och du kan uppleva att huden nästan kokar. Produkter med aloe vera är även bra om huden har blivit lite väl solbränd eftersom de har en lugnande och svalkande effekt. När sommaren gått mot sitt slut och solbadandet är över kan du med fördel använda mer feta lotions, body butter eller kroppsolja som du smörjer in morgon och kväll för maximal återfuktning.

Rengör med ditt ansikte med olja

Som vi nämner ovan är återfuktning A och O för att du ska behålla brännan så länge som möjligt. Om du byter ut din rengöringslotion mot en rengöringsolja ger det en minskad uttorkning av huden eftersom oljan har bättre återfuktningsegenskaper.

Minska ned peelingen

Vi är nog många som peelar huden både innan sommaren och under sommarhalvåret för att solbrännan ska bli jämn. Dock bör du minska ned peelingen något ju längre mot hösten det går. Det är alltid bra att peela måttligt för att ta bort döda hudceller men inte i samma utsträckning som när du solar aktivt.

Bevara ansiktets och kroppens solbränna

Men trots skydd, återfuktning och annat kommer solbrännan ändå att gradvis försvinna. För alla er som vill ha en solkysst hy året ger vi här tips på en lösning. Idag finns det ett stort antal produkter för att bli brun utan sol. Det är, allt från sprayer och mousse till olika lotions. Dock är det inte alltid lätt att veta vilken som är bäst och de tål att jämföras för att få bästa resultat. En bra jämförelse hittar ni här om det är så att solbrännan behöver lite hjälp på traven.

Det finns även olika kosttillskott med ämnet karoten som ger huden en lätt solkysst färg. Högkvalitativa kosttillskott kan dessutom hjälpa till att ge en djupare solbränna om de intas under våren och sommaren.

Drick rikligt med vatten

Sist men inte minst, huden behöver även återfuktas inifrån och inte bara med hjälp av olika lotions. Givetvis ska vi alltid vara noga med att dricka vatten men ett par glas extra om dagen ser till att du verkligen återfuktar din hud. Det gäller både när du solar och när du vill se till att solbrännan varar längre.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *