Hitta den perfekta blendern för ditt kök

hur hitta den perfekta blendern

Överväger du att investera i en blender? I den här guiden kommer vi att undersöka olika modeller och förklara skillnaderna mellan en smoothieblender och en höghastighetsblender, för att hjälpa dig att hitta den mest lämpliga blendern för dina specifika behov. Du kan även kolla in blender bäst i test för att få ett bättre hum om vad som finns ute på marknaden just nu.

Det finns idag flera modeller av smoothieblenders och höghastighetsblenders, så först är det bra om du ser till att fundera på vad du har för behov samt om det finns funktioner som är viktiga för dig. Är det bara smoothies du vill mixa samman då räcker det ju bra med en smoothieblender. En höghastighetsblender kan däremot vara bra om du vill kunna göra en massa olika saker. 

Smoothieblender vs höghastighetsblender

Om vi då ska jämföra de två olika varianterna av blenders, så är det så att den förstnämnda den är utformad för att skapa släta och väl blandade drycker som smoothies och shakes. De är ofta utrustade med specialdesignade knivar och funktioner för att hantera mjuka ingredienser som frukt, grönsaker och yoghurt.

Denna typ av blender har oftast en lägre effekt jämfört med höghastighetsblendar, vilket är tillräckligt för att bryta ner mjuka ingredienser utan att skapa för mycket friktion eller värme.

När det gäller höghastighetsblender så är den konstruerad för att hantera tuffare ingredienser som nötter, frön och is. Den har kraftfull motor och skarpa blad för att producera jämnare blandningar. Det innebär att du kan göra allt från soppor och puréer till nötsmör och frysta desserter. Den är idealisk för dig som söker en mer mångsidig användning av din blender.

Bra saker att kolla efter då du ska köpa en blender

När du ska köpa en blender, så är det fyra saker som kan vara bra att ha koll på:

  • Typ av blad
  • Material på behållare
  • Behållarens kapacitet
  • Hastighet på blendern

När du står inför beslutet att köpa en blender är det första och kanske mest avgörande faktorn att överväga kvaliteten på bladet. Bladens beskaffenhet har en direkt påverkan på blenderns prestanda och dess förmåga att effektivt bearbeta ingredienser. Se till att bladen är tillverkade av rostfritt stål. Rostfritt stål är känt för sin hållbarhet och motståndskraft mot korrosion.  Rostfria stålblad är också känt för sin hygieniska natur. 

Vad behållaren är i för material är också det viktigt. Behållaren i sig har förvisso inte inverkan på blandningskapaciteten, utan är mer av miljömässiga skäl, så välj hellre en glasbehållare av polykarbonat istället för en i plast.

Kapaciteten är även den viktig, så att du får plats med det du ska mixa. Behållare brukar ha en kapacitet på mellan 0,2L till 2L. 

Sist men inte minst, hastigheten hos en blender är viktigt att kolla på. En höghastighetsmixer har kapacitet att utföra vissa funktioner som konventionella mixers ofta inte kan matcha.

Hitta en bra blender

Om du vill jämföra olika blender och läsa bäst i test, kolla då gärna in Kitchyy.se. Hos dem kan du även hitta andra tester på andra produkter. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *