Hej från bloggen!

Oj, det är redan en vecka sedan jag senast uppdaterade bloggen. Det beror inte på att jag skulle ha haft motivationsbrist eller brist på ämnen att skriva om. Istället är det orken som ställt till det för mig den senaste veckan.

Dygnet efter ett maratonlopp brukar jag på sin höjd sova ett par timmar. Faktum är att jag satt och skrev mitt inlägg om loppet mellan klockan två och fyra natten till måndag. Då det även i övrigt under resdagarna är fullt fart från morgon till kväll leder det till att man har en hel del sömnskuld när man är hemma igen. Nu blev det dessutom en fest via jobbet dagen efter hemkomsten, vilket gjorde att jag inte ens efter hemkomsten fick den välbehövliga vilan.

Därför var det inte helt oväntat att kroppen började säga ifrån på söndagen och på måndagen slog febern till på allvar. Troligen var det endast frågan om utmattning eftersom jag inte hade andra symptom som förkylning eller sjuk hals. På tisdagen var jag redan så gott som helt återhämtad och igår körde jag således igång med träningen igen.

Detta för att göra en kort historia lång om varför jag inte hört av mig här på ett tag. 🙂

I övrigt har jag mått alldeles utmärkt tiden efter maratonloppet i Rotterdam och har njutit i fulla drag av mitt nysatta personbästa. Det är en alldeles speciell känsla att ha nått sitt mål efter en så lång förberedelse som det ändå handlar om inför ett maratonlopp.

Nu känns det extra bra eftersom jag dessutom är helt skadefri inför min fortsatta satsning detta år. När man som sagt redan nått ett delmål för säsongen har man också en helt annan typ av ro i kroppen som gör att det finns förutsättningar att inte förivra sig och dra på sig onödiga skador.

Jag kommer att redogöra mer om mina planer och målsättningar för året de närmaste dagarna. Även om jag så smått kört igång med träningen denna vecka, så börjar uppbyggnadsträningen inför mina följande halv- och helmaraton först nästa vecka. Denna vecka skall jag ännu i fulla drag njuta av mitt nya personbästa.

Nu är det dags att gå och lägga sig. Det behövs lite extra energi till helgen när vi skall fira syrran med en ordentlig fest på lördag.

PicsArt_1429817538744Från Mexikanska fiesta kvällen vid Solf Gästgivargård i fredags. På lördag bär det av dit igen när vi firar syrran, men denna gång med en vikingafest.

Det blir alltid överdrivet mycket av det goda veckorna efter ett maratonlopp (som även bilden överst visar). Det tror jag dock att endast är bra, kanske främst för det mentala. Men även då det gäller förmågan att hålla sig ifrån det osunda under uppbyggnadsperioden tror jag att det är bra att man överdriver lite emellanåt. Detta eftersom man efter ett par veckor med skräpmat så småningom tröttnar på det och längtar efter att återgå till en hälsosammare livsstil igen. Man märker nämligen rätt stora skillnader på hur man mår när man äter hälsosamt i jämförelse med när man äter en massa “skräpmat”.

rotterdam marathon certificate

Ännu denna vecka tillåter jag mig alltså att njuta av detta.

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *