Data avslöjar vilka märken för träningskläder som Instagram-användare är besatta av

populäraste träningskläder på sociala medier 2022

I början av det nya året är det alltid fler som går till gymmet med en önskan om att komma i bättre form. Om 2022 är året då du har tagit detta som ditt beslut, så är det första du behöver några nya kläder att träna i!

Därför försökte OnBuy Dumbbells upptäcka de populäraste märkena för träningskläder 2022 genom hashtaggar på Instagram!

Nike är det överlägset populäraste märket för träningskläder

Nike fortsätter att regera som det mest populära märket för träningskläder med hela 152 000 000 hashtaggar! Sedan Nike grundades 1964 har den berömda Nike Swoosh varit en viktig del av fitnesskläderna och fortsätter att växa från styrka till styrka genom att samarbeta med de mest kända idrottarna inom alla idrotter.

Adidas näst populärast

På andra plats kommer det tyska märket Adidas med 92 583 000 hashtags. De är ett annat märke som har varit en viktig del av fitnesskläderna i årtionden, och deras ikoniska 3-remsiga logotyp kan kännas igen överallt i världen.

Puma på tredje plats

Puma ligger på tredje plats med 19 576 800 hashtaggar, tätt följt av GymShark, som har haft en meteorisk uppgång under de senaste åren och som nyligen öppnade sin första butik i London, med 15 276 800 hashtaggar.

På topp 5 återfinns New Balance med 13 294 600 hashtags tack vare deras sortiment av bekväma och snygga löparskor.

De återstående fem varumärkena är följande:

  1. Reebok – 12 749 000 hashtags
  2. Asics – 10 130 600 hashtags
  3. Under Armour – 6 414 000 hashtags
  4. LuluLemon – 3 984 000 hashtags
  5. MyProtein – 2 542 100 hashtags

Tips för dig som letar kalsonger

Inget att ovan nämnda märken är kända för sina kalsonger, även om också det är ett viktigt plagg att satsa på för komfort i vardagen. Av de märken bland kalsonger som kan rekommenderas återfinns bland annat svenska Salming och Björn Borg. Två märken som haft en stark utveckling inom området tack vare de material och den passform som finns hos deras kalsonger.

Även gällande träningskläder i övrigt har båda dessa märken en stark ställning i Sverige. De har dock en väg kvar till samma popularitet internationellt som ovan nämnda jättar bland träningskläder.

Metodik:

  • OnBuy Dumbbells försökte ta reda på de mest populära märkena för träningskläder inför 2022 genom att sammanställa en frilista, efter att ha hänvisat till artiklar från Forbes, GQ, The Manual, Women’s Health, DMARGE och Trendspotter, där märkena angavs som de mest populära.
  • Därefter valdes de 20 mest förekommande varumärkena ut.
  • OnBuy Dumbbells sökte sedan efter hashtaggar via Instagram, med hjälp av de 10 mest relevanta hashtaggarna för varje märke, för att fastställa ordningen på dessa 20 främsta märken.
  • Varumärken som Champion och Rhone utelämnades eftersom hashtaggarna inte kunde kopplas direkt till varumärket på grund av alternativa betydelser. för mycket irrelevant innehåll.
  • De tio bästa varumärkena rangordnades sedan i enlighet med detta från högst till lägst .

Dessa uppgifter är korrekta per den 06/01/2022 och kan komma att ändras.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *