Här är det mesta över förväntan just nu

Det känns om att det mesta är långt över förväntan här när jag nu äntligen börjat finna mig tillrätta vid mitt nya boende i Sliema. Det som jag gillar mest förutom vädret och de vackra vyerna är att allt är så nära.

Här är det bara att stoppa på sig tofflorna och hämta grejerna. Färska frukter och grönsaker, det lokala alko/systembolaget, matbutiker och restauranger – allt finns framför dörren.

Som jag konstaterade i mitt inlägg på Instagram för ett par timmar sedan – allt vore som en dröm just nu, om inte… ni vet vad.

Men jag kan inte annat än kämpa på så bra jag kan.

Frukter och grönsaker vid sidogatan där jag bor.
Mathandel vid en av de större matbutiker som finns endast några hundra meter från där jag bor.
Ännu sent på kvällen låg temperaturen på 27 grader här. Då måste man passa på att njuta lite extra. Jag försöker ta vara på dagarna lite extra nu eftersom det lär börja bli lite kallare även här snart.

Även i övrigt har jag nu äntligen börjat komma in i mina gamla rutiner igen och det är säkert en delorsak till att jag nu börjat se saker lite klarare. Jag sover ännu lite längre än vad jag brukar i Finland eftersom jag gillar att vakna i samband med soluppgången och äta frukost medan jag bevittnar denna.

Men i övrigt har vardagarna denna vecka liknat rätt mycket hur det sett ut i Finland. Idag var det frukost kl. 6.00, jobb från 6.30 till 13.00. Sedan en löptur till den underbara staden Valletta. Kl. 16.00-18.00 jobbade jag igen några timmar och därefter mathandel och middag.

I samband med att jag begav mig ut på mitt eftermiddagspass var det dock alldeles tillräckligt varmt.

Jag skall förresten posta bilder från Valletta, Sliema och St. Julians i mitt nästa inlägg. Men nu nöjer jag mig med detta korta inlägg sent på kvällen.

En annan liten grej som jag nästan glömde nämna är att jag även är fullt sysselsatt i olika rekryteringsprocesser för tillfället. Idag hade jag en arbetsintervju via Skype och jag har faktiskt också en provanställning som börjar på måndag ifall jag väljer att tacka ja till denna.

Här är allt väldigt “obyråkratiskt” och man behöver inte vänta länge på besked. De första företagen började höra av sig redan dagen efter jag lämnade in mina ansökningar för snart två veckor sedan. Och då var det ändå en lördag kväll jag lämnade in samtliga mina ansökningar. Nu har jag redan varit på fyra intervjuer och är ännu med i processen hos samtliga och har alltså redan fått provanställning på ett företag.

Jag har ingen aning om jag kommer att jobba på heltid som bloggare ännu nästa vecka. Klart är i alla fall att det finns många intressanta företag här inom många olika branscher. Det skulle vara riktigt kul att pröva på att jobba för att se hur vardagen ser ut som anställd här. Framförallt om man verkligen klickar med ett företag och den uppgift man tilldelas. Men det återstår alltså att se hur det blir med den saken. Just nu är det faktiskt ingen panik med en anställning med tanke på att jag även har ett företag att sköta.

Igår körde jag intervaller 10×1 km på de bredare trottoarerna vid Sliema och St. Julians. Det går faktiskt överraskande bra, även om det finns rätt många turister här ännu såhär års. På vissa partier gäller det bara att se upp så att man inte springer på någon.
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *