Gymträning med annan inriktning

Det finns flera fördelar med att inte ha några tävlingar i närtid att sikta på. En av dessa är att man kan ta dagen som den kommer och träna det som man har mest lust med just den dagen.

En av nackdelarna är att det lätt blir för mycket styrketräning. Något som inte direkt gagnar löpningen när man på allvar skall ta itu med en mer schemalagd träning igen. Speciellt när man haft en längre paus från styrketräningen på överkroppen har man lätt att bygga muskler. Den styrketräning som jag annars kör under säsongen är mest bålstyrka, alltså mage, rygg och höfter.

Då det gäller löpträningen så tänker jag inte speciellt mycket på fåfängan. Genast när det blir mer gymträning på schemat blir det dock en annan inriktning på träningen. Man behöver ju trots allt någon typ av målsättning när man lägger igång med sin träning för dagen. Att rikta in styrketräningen på de områden som man mest vill framhäva blir därför en prioritet, till skillnad på den styrketräning som man bedriver för löpningen som helt och hållet är “nyttocentrerad”.

Viktigast är ändå välmåendet och att man hittar olika sätt att röra på sig. Trots den något odisciplinerade träningen för tillfället har jag dock inte helt uteslutit att tävla under vintern om känslan och motivationen infinner sig. Det finns ju alltid tävlingar utomlands.

Efter 60 minuter av styrketräning blev det ett tufft pass på 90 minuter på crosstrainern. Här är jag inne på de sista minuterna där det börjar bränna rätt bra i benmusklerna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *