Funderar du på att köpa ett antiskallhalsband?

antiskällhalsband

Har du en hund som skäller mycket så kanske du funderar på att köpa dig ett antiskallhalsband eller antiskällhalsband som det även kallas. Idag finns det flera varianter att välja på, allt från sprayhalsband till elhalsband, ljudhalsband och vibrationshalsband. Du kan kolla in https://djurochfritid.se för att hitta olika sorters antiskallhalsband och mycket mer. 

Ett träningsverktyg

Det som är viktigt att komma ihåg, det är att ett antiskallhalsband är ett träningsverktyg. Det ska alltså inte sättas på och alltid vara på. Det hela handlar om att träna med din hund så att den skäller mindre och mindre och sedan helst inte alls, i onödan. Olika halsband fungerar olika bra. Det du ska undvika att köpa, det är elhalsband, eftersom det är olagligt att ge hundar elstötar i Sverige. Då är det bättre att kolla de andra alternativ som finns inom antiskallhalsband.

Sprayhalsband

Detta antiskallhalsband är bra eftersom att den bryter hundens skällande genom att den sprutar ut ett fint moln av en blandning som stör hunden. Oftast är det en doft av citron i denna. 

Vibrationshalsband

Vibrerande halsband fungerar som så att de helt enkelt vibrerar så att hunden ska sluta upp med att skälla. Oftast går det att ställa om vibrationsnivån på olika lägen. 

Ultraljudshalsband

Antiskällhalsband med ultraljudsfunktion fungerar som så att den sänder ut ett ljud på hög frekvens. Detta ska avbryta hundens beteendemönster. Ljudet hörs inte av människor. 

Saker att tänka på då du ska köpa ett antiskällhalsband

Om du ska köpa ett antiskällhalsband, så finns det ett par saker att tänka på. Till exempel dess storlek och vikt i förhållande till din hunds storlek och vikt. Halsbandet i sig består av just en rem som har en antiskall-modul. Små hundar får inte ha för tungt halsband.

En annan sak är att kolla vad för slags halsband det är. Om den är bekväm för hunden att bära. Kolla även om halsbandet är anpassningsbart. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *