Fotboll skall ses live – Var hittar man billiga fotbollsresor?

De billigaste fotbollsresorna

Det har väl inte undgått någon att fotboll är ett av de största intressen jag har vid sidan av löpningen. Det är speciellt Premier League som jag alltid haft ett speciellt intresse för och under veckosluten följer jag med stort intresse allt vad som sker där – inte minst via Fantasy Premier League som jag deltagit i i nästan 20 års tid nu.

Det är också Premier League som jag helst ser på TV, även om spanska La Liga, tyska Bundesliga och italienska Serie A också är intressanta. Det är faktiskt från La Liga och Champions League där jag fått mina största Live-upplevelser i mitt liv.

Även om det är riktigt intressant att se de största ligorna på TV, tror jag att de flesta är överens om att fotboll ändå skall ses live på plats. Det är då man verkligen får en uppfattning om den inramning och den stämning som finns där. Det är något som är svårt att förstå om man aldrig upplevt några matcher från de största ligorna på plats inne i stadion.

Det handlar inte endast om att man bättre ser alla spelares rörelser på planen. Det handlar också om alla intryck, som dofter, ljud och publikreaktioner som är omöjliga att uppleva via TV:n. Sedan får man även en inblick i fotbollskulturen i och runt stadion både innan och efter matchen.

De billigaste fotbollsresorna

Med andra ord är fotbollsresor något som alltid är intressant då det gäller resande för min del. När det gäller just fotbollsresor skiljer sig dessa till viss del från vanligt resande om man endast söker efter fotbollsupplevelsen. Framförallt finns det många fördelar med att resa tillsammans med andra likasinnade under en fotbollsresa. Men precis som med allt annat resande är man framförallt intresserad av prisbilden när man börjar kartlägga intressanta destinationer.

Här har jag märkt att det finns speciellt ett bolag som kan erbjuda förmånliga priser och ett brett utbud av fotbollsresor till de bästa ligorna i Europa. Olka sportresor har verkat i 40 år i sportresebranschen och har därigenom skaffat sig ett stort nätverk runtom i Europa. Speciellt detta med erfarenhet och tillförlitlighet har man ju lärt sig betydelsen av då man har att göra med företag i resebranschen.

Via Olka kan man också skräddarsy en fotbollsresa enligt sina egna önskemål, något som är speciellt uppskattat om man är ett kompisgäng som vill dela upplevelsen att bege sig iväg på en fotbollsresa genom Europa.

Jag har även lagt märke till att Olka erbjuder väldigt konkurrenskraftiga priser på träningsresor för friidrottare, något som alltid är intressant för löpare under vintern och våren. Bland utbudet finns bland annat det för eliten så populära Monte Gordo.

Att Monte Gordo i Algarve i södra Portugal blivit en så populär lägerdestination är lätt att förstå eftersom här finns utmärkta träningsförhållanden, med träningsanläggningarna som IAAF rekommenderar samt bra terrängspår och härligt, varmt klimat.

Några av mina fotbollsresor

För att återvända till temat med fotbollsresor, så har jag haft en del fantastiska upplevelser av dessa i mitt liv. Min första egentliga stora upplevelse var när jag tillsammans med min bror och några kompisar reste till Madrid år 2001. Där började vi med att se Atletico Madrid-Real Jaen på Estadio Vicente Calderón i den nästhögsta divisionen. En fantastisk upplevelse med fullsatt stadion och drygt 20 grader trots att det endast var februari månad.

Några dagar senare blev det resans höjdpunkt med Real Madrid-Lazio i Champions League på Santiago Bernabéu, som även den var fullsatt med ca. 80 000 åskådare på plats. Man behöver kanske inte tillägga att även detta var en fantastisk upplevelse med en stämning som man sällan upplever i idrottssammanhang.

Sedermera har det blivit fotbollsresor till bland annat till Barcelona och Milano. Det har alltid varit en härlig och oförglömlig upplevelse att uppleva stämningen under och runt själva matcherna. Som näst är min högsta önskan att uppleva en Premier League match på plats igen.

För den som är intresserad av fotboll eller idrott i allmänhet kan jag verkligen rekommendera att man bevittnar matcherna på plats. Jag brukar säga att man aldrig ångrar en reseupplevelse och speciellt gällande fotbollsresor har dessa nästan alltid överträffat förväntningarna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *