Förberedelser inför halvmaraton i Åbo

Så var sista träningen utförd inför tävlingen på lördag. Det blev ett lugnt och avslappnat löppass på 7 km med ben som påminde om gelé. Om jag jämför med hur det brukar kännas dagarna inför tävlingar så ingav inte kvällens pass några lugnande besked. Nu skall jag packa färdigt och så blir det en bilresa till Åbo genast efter att jag slutar i jobbet runt 3-tiden.

PicsArt_1372356724668
Startområdet i Paavo Nurmi Marathon.

Fastän förutsättningarna inte är de bästa har jag ändå försökt förbereda mig ordentligt de senaste dagarna med mycket sömn, stretching och avslappning. Största problemet har varit att kunna ta det lugnt i jobbet med tanke på alla saker som borde vara omskötta innan semestern påbörjas imorgon.

Jag ser i alla fall mycket framemot veckoslutsresan. Kanske inte främst på grund av tävlingen, utan resan i sig kommer säkert att bli en riktig höjdare med restaurangbesök både imorgon och lördag samt shopping på söndag. En perfekt start på vår gemensamma semester. Det känns riktigt underbart att för första gången sedan vi träffades få några veckor semester tillsammans på sommaren. Vi har en hel del med planer för vår semester och att uppleva allt tillsammans ger definitivt en extra krydda på tillvaron.

Nu återstår endast packningen ännu ikväll. Som bekant hatar jag att packa,  men som tur finns det varken vikt- eller övriga begränsningar gällande denna packning då vi kör ner. Det känns ju i alla fall som en befrielse, men leder i regel till att jag stoppar med mig allt mellan himmel och jord IFALL jag skulle behöva det.

Ett annat problem som jag inte ens ännu tagit itu med är att bestämma mig för vilken tid jag siktar på i loppet. En realistisk sluttid med tanke på min nuvarande kapacitet torde ligga under 1:20, men med tanke på dagsformen och det faktum att jag inte alls kört någon formtoppning känns det helt onödigt att sikta mot en speciell sluttid. Jag tror att jag helt enkelt kör på känsla och ifall det känns bra kör jag i ett tempo runt 3:45 min./km, om inte tar jag det som ett träningspass.

PicsArt_1372355694038
Dagens utsökta lunch på Ett rum och kök. Brödet var heller inte så pjåkigt.

PicsArt_1372355748447
Jag passade även på att köpa en gigantisk macaron åt Heidi på det europeiska mattorget.

PicsArt_1372355959046
…och ett chokladwienerbröd som jag glufsade i mig innan träningspasset.

PicsArt_1372355899645
Middagen bestående av sallad och kyckling. Nu får det vara nog med sallad några veckor framåt!

PicsArt_1372356120613
Packningen påbörjad…

PicsArt_1372356973470
Mina Asics Racers får förnyat förtroende efter personbästat i Stockholm. Denna gång har jag även införskaffat ett armband med ficka för eventuella energigeler.

PicsArt_1372357132852
Vad skall jag sikta på för tid? Eller skall jag ens lägga upp några målsättningar för loppet? Det lutar åt att jag bara springer utan någon målsättning gällande sluttid…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *