Förändring i lagom dos

löpning vintertid

De mörka månaderna fortsätter. Än är det ett tag tills man kommer att höra fåglarna på morgonrundan och andas in den krispiga luften som bara finns på våren. Visst, vintern har sin charm men det är fortfarande den årstiden som påverkar oss mest och vi blir automatiskt trötta av både vädret och bristen på dagsljus. Det är lätt hänt att dagarna ser likadana ut och det är ofta nu som man börjar att längta efter annat.

Och det har fått mig att börja fundera, hur kan man göra dagarna eller tillvaron lite mer spännande och annorlunda? Är det bara genom resor som vi får spänning och ny motivation och hur gör man med alla åtaganden? 

Men det behövs faktiskt inte långa resor till andra länder, nya jobb och bostäder för att man ska känna att det händer något. Den sena vintern och tidiga våren är en perfekt tid för att ta tag i alla de där sakerna man alltid säger att man ska göra eller lära sig. Det är nu man ska passa på att testa något nytt.

Om man inte vet vad man är sugen på att testa kan man börja med att se sig omkring i området man bor. Är det adrenalinkickar man söker kanske det finns äventyrshallar som bjuder på alltifrån klätterväggar till mini-bungyjump. De flesta sportcenter och idrottsklubbar brukar med jämna mellanrum ha öppet hus och nybörjarkurser för den som vill testa på en ny träningsform. Varför inte gå den där salsakursen du alltid har pratat om eller sätt dig vid skolbänken igen? Vad du än vill och bestämmer dig för att göra är det upp till dig att ta tag i det. Ett stort problem är ofta att man vill ha förändring, men det är lite läskigt att faktiskt se till att det sker. För att göra det lättare kan man börja smått. Gör mindre förändringar och utsätt dig för nya situationer i din takt.

Samtidigt kan man hitta spänning utan stor förändring. Det kan räcka med att man testar något nytt på hemmaplan. Här är spel ett bra exempel. Inte bara ger det dig avkoppling, det ger dig även spänning och underhållning eftersom du aldrig vet vad som kommer att hända näst. Det finns mängder av dataspelsgenrer. Red Dead Redemption 1 & 2 och Zelda: Breath of the Wild är populära singleplayer-spel och Playerunknown’s Battlegroud och Fornite är populära multiplayer-spel. Det finns fantastiska online casinospel som alla har sitt unika sätt att underhålla oss på. Bordsspel som blackjack och roulett går långt tillbaka i tiden men är fortfarande förstavalet för flera spänningssökare. Detsamma gäller spelautomater, som tack vare internet nu har ännu fler teman och finns i flera olika varianter, som jackpot slots, progressiva slots och video slots.

Poängen är att man kan finna spänning och underhållning i vardagen utan att göra stora förändringar. I vissa fall behöver man inte ens göra förändringar, man behöver bara hitta det som gör att tillvaron känns lite roligare och att man känner sig mer motiverad att ta tag i allt det där som man måste göra, vare sig det är spännande eller inte. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *