Fin dag för alla sportlovsfirare

Jag gläds verkligen med de som haft sportlov denna vecka. Även fastän jag har suttit på kontoret hela dagen idag har man inte kunnat låta bli att bli på bra humör över det vackra vädret. Lite kyligt har det varit här i Vasa på grund av blåsten, men man kan ju inte få allt på en gång.

Jag har varit på ett utmärkt humör hela dagen. Troligen beror det på att jag inatt fick mer sömn än vanligt och vaknade upp pigg och utvilad. Jag är inte van med mer än 6 timmar sömn per natt och när det händer att jag får nästan 7 timmar så ger det verkligen utslag i form av extra energi för dagens sysslor.

PicsArt_1362157132849

Idag blev det endast ett pass eftersom jag lovade sambon att gå ut med hunden samt handla mat inför kvällens middag. Kanske lika bra det så att jag är så fräsch som möjligt när det nalkas långpass imorgon. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu var jag skall dra detta pass eftersom det enligt vissa källor lär bli riktigt kallt imorgon.

Detta pass skulle dessutom vara viktigt att jag till rätt stor del drar i ett tempo nära planerat maratontempo eftersom det är sista långpasset inför Barcelona Marathon. Som nämnt finns det väl inte särskilt stora förutsättningar att löpa hela sträckan på grund av den skada jag haft ända sedan årsskiftet, men redan att följa med 2:45-gruppen på halva sträckan är en stor utmaning ifall man inte är i bra skick.

Min plan imorgon är att köra 10 km uppvärmning för att sedan försöka mig på 12-15 km i 3:54-tempo, vilket krävs om man skall nå under 2:45 på marathon. Hur det sedan lyckas är en annan sak. Jag är rätt övertygad om att detta är en omöjlighet i utomhusförhållanden på grund av all is som finns på vägarna, varför löpbandet vore att föredra.

Vi får se hur det blir. Det är i alla fall viktigt att förbereda sig liksom inför en tävling kvällen innan en sådan kraftmätning. Därför skall jag nu göra en ordentlig middag tills min sambo kommer hem från sitt jobb och se till att komma mig i säng i skälig tid.

PicsArt_1362156329984
Dagens lunch i saluhallen

PicsArt_1362156227634
Ingredienser för middagen, ikväll blir det quesidillas. Inspirationen till kvällens öl har denna gång hämtats från djurriket.

PicsArt_1362156773258
Efterrätten

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *