Senaste nytt från Malta – Nu är det riktigt varmt!

livet på malta

Vädret blir allt varmare här och det lockar ut människor både till promenaden och stranden utanför där jag bor. Skulle det inte vara för det faktum är terrasserna är stängda, skulle man inte alls märka av att det är någon coronakris på gång just här.

Eller jo, nuförtiden måste vi ha mask inne i alla butiker. Det är något som skärpts till under de senaste veckorna. Det kravet kom i samband med att så kallade Non-essential Shops fick öppna för snart två veckor sedan.

Nu är alltså i princip alla butiker öppna här. Det viktigaste med Malta är dock ännu stängt och det är terrasserna och restaurangerna. Ännu så länge är det endast take away som gäller om du inte vill göra mat själv här.

hur är det att leva på malta

Men ur trivselsynpunkt är vädret oerhört viktigt för mig. Jag trivs som bäst när temperaturen kryper över 30 grader. Denna vecka hade vi faktiskt en dag där temperaturen nådde ända upp till 32 grader. Även i övrigt har temperaturen hållit sig en bit över 25 grader varje dag denna vecka och under nätterna har temperaturen hållit sig över 20 grader alla dagar denna veckan.

Det innebär alltså att vi nu har det som man kallar tropiska nätter här. Det är ju speciellt då som man saknar möjligheten att kunna sitta ute på terrasser och njuta av kvälls- och nattlivet här.

Å andra sidan kanske det är riktigt bra för min del att inte ha möjligheten till detta just nu. Jag är inne i ett väldigt intensivt skede jobbmässigt. Det gäller både i mitt “dagsjobb” och i det privata. Ifall jag bara behåller fokuset ännu en månad skapar jag mig riktigt bra möjligheter att kunna ta det lugnt resten av året.

Men det skall erkännas att jag längtar oerhört mycket efter att börja träffa människor igen. Både från balkongen och när jag rör mig ute märker jag ju att en massa människor nu börjat släppa loss när det blivit så varmt här.

Jag försöker dock intala mig själv att detta är något som jag hinner med lite senare. Nu handlar det om att fokusera. Jag måste ju också skaffa mig en lägenhet snart och det tar också tid. Hur naivt det än låter, så hoppas jag också att terrasserna öppnat lagom till juli månad då jag officiellt tänkt börja slappna av mer.

Hälsan är såklart viktigast och jag hoppas verkligen att den avslappnade inställningen till viruset inte slår tillbaka på malteserna senare.

Men oavsett läge med coronakarantänen så älskar jag livet här just nu. Det är ju också en speciell doft som sprids i luften i samband med att det blir riktigt varmt – en doft som inte kan förmedlas via bilder.

Det är också något som jag gillar med Malta. Det är andra doftupplevelser du möter på här än i Finland. Det är inte alltid goda dofter, men det är annorlunda än vad jag varit van med tidigare i livet. Och ännu så länge känns annorlunda väldigt spännande för mig.

För den som är intresserad av parfymer och dofter jag rekommendera detta på min andra blogg där jag ofta uppdaterar denna med det senaste gällande parfymer.

Men såklart saknar jag alla där hemma väldigt mycket. Det gäller både familj, vänner och min hund. Visst känns det ibland som att man inte riktigt uppskattade allt detta tillräckligt mycket medan man hade det i sitt liv.

Det är dock lätt att säga nu när allmäntillståndet är så mycket bättre. Nu låter det kanske som Finland är helvetet på jorden. Så är det såklart inte. Jag trivdes riktigt bra där ända tills för några år tillbaka. Det var när jag började känna att jag sett allt och började känna en väldig inspirationsbrist som det blev tungt att vara där. Vädret överraskade väldigt sällan positivt där och det har såklart en väldigt stor andel i trivseln för en person som mig.

Visst kommer jag också säkert att tröttna på Malta i sinom tid. Just nu är jag dock förförd att det varma och soliga vädret och har svårt att se de riktiga bristerna i samhället.

En sak som jag kan tänka mig att kunde bli ett problem framledes är att landet faktiskt är väldigt litet. Men man skall inte ta ut problem i förskott. Både svenskar och finnar är väldigt bra på att skapa problem av sådant som inte finns. I dagsläget trivs jag alldeles utmärkt med livet som det är och kan inte tänka mig att befinna mig på ett bättre ställe just nu.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *