En vecka med festligheter

fest malta

På en ny ort med många nya bekantskaper och speciellt under jultider finns obegränsat med möjligheter till fester. Därför gäller det att välja sina tillfällen. Hittills har jag valt att delta i allt som anordnats via jobbet, delvis eftersom jag ser det som ett utmärkt tillfälle att lära känna människorna där mer informellt. Men jag kan inte förneka att det även är mycket spännande att vara ute på lite annorlunda och spännande ställen efter all ökenvandring på hemmaplan i Vasa.

Självklart påverkar det jobbet hemma en aning, men efter alla timmar jag lagt in under hösten känner jag mig värd det. Men ikväll står jag faktiskt över en fest som killarna jag bor med ordnar. Det går inte att delta i allt hur gärna man än vill. Speciellt inte då det hela tiden finns mängder av saker att fixa innan en ny jobbvecka.

Veckans fester

På onsdag började det med en teambuilding eftermiddag/kväll med vårt Content-team, där vi började med bowling och efter det en middag. Ett mycket uppskattat initiativ och ett bra tillfälle att få diskutera under mer avslappnade former med de som man jobbar med dagligen.

På torsdagen blev det sedan ett kvartalsvis återkommande event för hela företaget där vi går igenom aktuella saker som hänt sedan senaste tillfället samt framtida planer. Företaget är ju numera ett publikt aktiebolag, listat på den svenska börsen och jag antar att man delvis därför kör på ett kvartalsvisa samlingar. Det var mitt första så kallade Pow Wow och därför speciellt intressant då jag ännu har mycket att lära mig om både företaget och branschen.

Senare på kvällen blev det också julfest. Ursprungligen var det tänkt att jag skulle bege mig hem i god tid efter några öl eftersom jag hade lovat en samarbetspartner ett inlägg på över 900 ord på fredag morgon – på min lediga dag. Man vet ju hur det brukar sluta… och mycket riktigt blev det också fest till småtimmarna.

Nåja, det är inget jag ångrar såhär i efterhand. Festen var mycket trevlig och jag fick också tillfälle att se flera nya platser som jag inte sett tidigare. Dessutom lyckades jag kravla mig upp i tid för att färdigställa min artikel innan kl. 11 på fredag. Med lite skakiga fingrar skall erkännas, men huvudsaken är att hjärnan fungerade någotsånär. 😀

En extra krydda till julfesten för mig personligen var också det faktum att jag vann en resa till Skottland på den utlottning som brukar ordnas. Den kommer troligen att äga rum någongång i mars, förhoppningsvis inte samtidigt som Malta Marathon. Men om så är fallet prioriteras självklart resan.

Nu hade jag ändå tänkt ta det lugnt med festandet fram till nyår eftersom jag har mycket jobb och träning att ta itu med. Gällande nyårsplanerna är de helt öppna i dagsläget. Min ursprungliga plan att ta in på något av de hotell jag gått och suktat efter på mina vandringar till jobbet i St. Julians verkar inte bli av eftersom allt verkar vara uppbokat den dagen. Det finns en del riktiga pärlor där utefter havet.

Det verkar dock som att många är på väg tillbaka från Sverige efter julfirandet lagom till nyår, så man vet ju aldrig vad som dyker upp. Något nytt och spännande skall jag väl ändå få uppleva detta nyår!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *