En mycket bra söndag

livet på malta

Det finns många orsaker att gilla det här stället. Terrassväder i januari är definitivt något som tilltalar mig. Det är otroligt rogivande att kunna sitta och ta det lugnt en stund i solen genast från morgonen.

Idag började jag annars dagen rätt tidigt. Det blev väckning redan kl. 5.30, därefter kaffe och gröt och sedan lite skrivande innan jag begav mig iväg på frukost till en av terrasserna i närheten där jag bor.

att leva på malta

Här samlas många familjer ute på terrasser på söndagar och det känns alltid rogivande att sitta ute ett tag och njuta av solen och lite mat. Det är vad jag kallar livskvalitet och något som jag verkar att ha saknat i mitt liv hittills. Jag skulle faktiskt vilja påstå att det känns som att jag hittat hem här. Speciellt under de sista åren i Finland kändes det som att något saknades i livet, men det kan jag inte påstå att jag känner längre. Jag känner mig riktigt tillfreds med allt i livet som det är just nu.

att leva på malta

Efter frukosten handlade jag mat för veckan och sedan var det dags att ställa sig iväg för ett långpass.

maratonträning

Jag hade planerat ett långpass på 35 km idag, men det blev inte riktigt som planerat. Efter fredagens festande kände jag mig lite seg och omotiverad, så det fick räcka med 20 km runt Valletta.

löpning valletta

Jag älskar verkligen Valletta. Det är en mycket speciell miljö där och till skillnad från många andra ställen på Malta är de flesta byggnader och vägar också i toppskick här. Jag skulle beskriva stället som Gamla Stan i Stockholm, men i ett betydligt större format. Smala gator och charmiga byggnader om vartannat. Här finns också storslagna utsikter mot havet från olika punkter. Det är definitivt något att rekommendera om ni befinner er på Malta.

Jag har också planerat att besöka Valletta annat än löpandes inom kort. Idag passade jag på att kolla ut butiker och barer som jag vill besöka då jag snart tar bussen dit. Det finns ett riktigt bra utbud av intressanta butiker som Brooks Brother, Montblanc och annat som saknas på ställen som Sliema och St. Julians.

Jag vet inte hur ofta jag varit på löptur till Valletta sedan jag kom till Malta, men det handlar säkert om tiotals turer. Snart borde jag också fundera på att besöka Mdina, Gozo och liknande spektakulära platser som jag blivit rekommenderad.

Fina utsikter på många platser här. Det är en njutning att komma springande till Valletta en varm dag.

I övrigt detta veckoslut blev det fotboll igår på eftermiddagen och kvällen hos sportbaren Surfside som finns nedanför där jag bor. Det känns riktigt bra att jag allt oftare den senaste tiden fått tillfälle att umgås med några av mina jobbkompisar på fritiden.

Det sker mycket spännande i livet just nu och jag skall försöka få fram det bättre i några inlägg framöver. Det som jag speciellt gillar är att jag verkar att ha vaknat till liv på ett helt annat sätt än när jag bodde i Finland. Det är inte alltid så enkelt att orka och hinna med allt som sker i livet just nu. Men viljan och lusten finns där och det är det absolut viktigaste.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *