En dos inspiration för löparen

Såhär mitt i veckan kan det vara bra med lite extra inspiration för att orka träna hela veckan. Inspirationen hämtar jag denna gång från löparprofilerna Wilson Kipsang och Meb Keflezighi. De två första klippen är av Wilson Kipsang och hans världsrekordlopp i Berlin Marathon år 2013. Ett världsrekord som därefter har slagits av hans landsman Dennis Kimetto i årets Berlin Marathon. Mycket snygg video!

De två andra klippen är av Meb Keflezighi och hans maratonträning. Det är alltid lika inspirerande att se olika maratonlöpares vardag och de metoder de använder sig av. I följande artikel på Running Times beskriver Keflezighi närmare sina hemligheter till varför han är en så duktig maratonlöpare. Jag hittade även en intressant artikel om hur Keflezighi tränade för att vinna Boston Marathon tidigare i år.

Min träning fortsatte idag med ett återhämtande distanspass på 15 km och styrketräning på 60 minuter för benen. Då det gäller orsaker att träna vill jag idag ta fasta på träningens effekter på kreativiteten. Redan när jag studerade och framförallt i samband med mitt slutarbete kände jag en viss stress. En stress att prestera och få ut en viss mängd text per dag. Även i arbetslivet kommer det ibland perioder när man känner att man egentligen inte skulle ha tid att träna.

Det som jag dock rätt snabbt lärde mig redan för sisådär 15 år sedan var att det aldrig lönar sig att hoppa över träningen bara för att man känner stress över en deadline. Att se till att få sin dagliga dos av träning gör att man blir så mycket effektivare och dessutom betydligt mer kreativ att man alltid kommer att ta igen den tid som man förlorat. Troligen kommer det dessutom att leda till att de idéer som man får blir betydligt bättre och mer genomtänkta genom att man hållit en paus för att träna.

Wilson Kipsang – Marathon Man from SCC EVENTS on Vimeo.

The Journey from Julien Bertin on Vimeo.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *