Ekonomiassistent

ekonomiassistent

Som ekonomiassistent sköter du bokföring, frågor kring beskattning, hantering av fakturor och många administrativa uppgifter. Dina arbetsuppgifter är väldigt varierande och är beroende av just din arbetsplats. Du kan vara allt från ekonomichefens främsta stöd till att ha hand om dina egna projekt.

Kunskaper

Goda kunskaper att erhålla som ekonomiassistent är att man ska kunna ha goda datorkunskaper. Eftersom många företag, stora som små använder sig av datorprogram för att sköta sin ekonomi. Det är även en stor fördel om du har goda kunskaper inom personal och lönefrågor. Har du redan kommit ut i arbetslivet som ekonomiassistent är det en stor fördel att läsa fördjupningskurser medan du jobbar för att utveckla dig själv.

Utbildning

De flesta arbetsplatserna kräver att du har någon eftergymnasial utbildning, som en ekonomi kandidat eller en certifieringskurs. Men det är inte alltid ett måste, ibland räcker det med en gymnasieutbildning inom ekonomi.

Arbetsmöjligheter

Konkurrensen mellan jobb som ekonomiassisten beräknas vara hård. Med den digitaliserade utvecklingen och teknikens framryckning leder till att många arbetsuppgifter som en ekonomiassistent försvinner, detta med att det är många som väljer att studera ekonomi både på gymnasie och eftergymnasial nivå leder till att konkurrensen är väldigt hård för att bli ekonomiassistent.

Arbetsplats

Den vanligaste arbetsplatsen för en ekonomiassistent är större eller mindre företag. På mindre företag kommer en ekonomiassistent troligtvis att få större ansvar och möjligheten att driva egna projekt, medan på större företag kommer en ekonomiassistent troligtvis fokusera på att hjälpa ekonomichefen med deras uppgifter.

Här finns ekonomiassistent utbildningar på distans

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *