Den viktiga balansen

Som jag nämnde i söndagens inlägg verkar det som att jag hittat motivationen med träningen på allvar igen. Det finns en rätt enkel förklaring till detta och det är att jag förenklat vardagen en aning och börjat fokusera mer på ett fåtal saker som jag vill få gjort under en dag. Det kan tyckas aningen märkligt att man kan hamna i den situationen ledig som man är. Men å andra sidan är det så mycket enklare att fokusera på några få saker när man jobbar eftersom man då är medveten om att det inte finns så mycket annat som man hinner med under ett dygn än att jobba och träna.

Problemet som jag har haft när jag är ledig är att jag försökt hinna med lite väl många saker under en dag. Även om det är nästan undantagslöst trevliga grejor som jag sysselsatt mig med har det ibland blivit för mycket av det goda. Jag har ett rätt dåligt tålamod, vilket ofta leder till att jag drar igång med en massa saker genast när de dyker upp i min hjärna istället för att vänta och låta saker och ting ta sin tid.

Därför kan det också te sig aningen märkligt att jag drar mig till något som maratonlöpning som ju är en av de idrottsgrenar som belönar den tålmodige. Att förbereda sig inför ett maratonlopp tar ju månader i anspråk och på vägen dit möter man på många utmaningar. Men kanske är det just därför jag springer. Jag antar att jag gillar den motvikt och den långsiktiga planering som just maratonträningen erbjuder.

Nu har jag dock försökt att inte ha alltför många saker på schemat under återstoden av min ledighet. Egentligen har jag tagit det helt lugnt i några veckor nu och redan märkt hur gott det gjort för träningen och motivationen. Då det gäller löpträning behöver man vara rätt omsorgsfull för att det skall ge resultat. Det lönar sig därför att se till att all träning, dit även stretchingen hör, görs noggrant och så bra som man bara kan.

Hittills denna vecka har det blivit ett alternativt träningspass igår då jag körde 17 km på crosstrainern med styrketräning efteråt och idag ett 17 km långt löppass med styrketräning innan. Det mest glädjande hittills denna vecka är att löpningen flyter på bra igen. Med andra ord verkar det som att den senaste tidens stretching börjat ge resultat.

fustraImorgon skall jag testa på Fustra för första gången i mitt liv. Jag har länge tänkt att det skulle vara bra att köra någon annan typ av alternativ träning som yoga, pilates eller fustra. Tyvärr blir det oftast att man kör fast i det gamla spåret med spinning och crosstrainern. Som tur var det en PT som tog tag i mig idag när jag var på gymmet och erbjöd mig att testa på denna nya träningsform. Det handlar om en “demo-timme” nu till en början, så ska vi se om jag fortsätter efter detta.

PicsArt_1413905787808

När jag var och handlade mat idag träffade jag på denna nya bekantskap. Bara för att det är så oskäligt tidigt med en julöl var jag tvungen att ta med den hem. Får se om den gifter sig med kvällens indiska maträtt Vindaloo

Bild överst: winnifredxoxo

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *