Den stora ölresan

De som följt min blogg har knappast kunnat undgå min stora kärlek till öl. Detta veckoslut blir dock lite annorlunda för min del, eftersom jag för första gången på detta års sida faktiskt överväger att lämna bort ölen från veckoslutshandeln. Med en vecka kvar till Stockholm Marathon känner jag att det kan vara dags få bort eller åtminstone inte lägga till några extra gram till kroppsvikten.

Det känns aningen vemodigt; jag längtar redan tills nästa veckoslut då jag igen får börja inmundiga denna gudomliga dryck. Jag har redan ”hotat” jobbkompisarna med att jag i en veckas tid efter Stockholm Marathon endast äter pizza till lunch samt besöker restauranger med bra ölutbud.

Om ni inte kollat på ”den stora ölresan” på SVT, rekommenderar jag att ni ölälskare gör det. Riktigt djupgående och underhållande analyser om ölens roll i samhället.

Nedan har jag samlat ihop bilder på några av de öl som jag provat på under veckosluten i vår och vinter. Det finns en del vackra smakminnen förknippade med dessa.

pizza och öl
Min sannolika “diet” efter fullföljt maratonlopp.

den stora ölresan
Den stora ölresan

ESB och India pale ale
Två av mina favoriter.

fuller's
Några lättare, men ändå goda, öl från Fuller’s.

san miguel
Utsikt över öl i Barcelona.

mexikanskt och spanskt
Mexikanskt och spanskt i en härlig symfoni.

danskt ekologiskt
Ekologiska danskar.

Leffe och co
Leffe & Co.

naturligt
Med inspiration från naturen.

malmgård
Inhemska favoriten Malmgård och hans belgiska kompis Chimay.

st feuillien
Ensam belgare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *