Dags att återvända till “vardagen”

Det har känts aningen vemodigt att se alla återvända till sina jobb och skolor de senaste veckorna. När jag var ute på promenad med Toffe imorse var det mer trafik än någonsin inne i stan. Det är sällan jag har tid att stå och reflektera över sådana saker när jag är mitt inne i arbetet.

Även om jag själv har drygt 4 månader kvar av min ledighet så är detta lite av en markering att sommaren är slut och att det är dags att börja få någonting gjort under dagarna. Nå, kanske lika bra det. Det har varit lite svårt att fokusera på att få något vettigt gjort de senaste 1 1/2 månaderna när det varit så varmt och skönt hela dagarna.

Jag har varit väldigt tidigt uppe hela sommaren för att hinna med lite “göromål” inomhus innan det har varit dags att njuta av värmen på eftermiddagarna och kvällarna. Man vill ju inte missa alltför många timmar av dygnet när vädret varit som det varit den senaste tiden. Även om det varit oerhört skönt så har det även blivit lite slitsamt att sova 5-6 timmar varje natt.

På så sätt är det också lite skönt att börja få ihop 7-8 timmar sömn per natt och ändå hinna med allt man vill nu när vädret blivit kallare. Att det blivit höst betyder också att det blir betydligt enklare att få ordning på andra rutiner, som t.ex. kosthållning och annat som är viktigt för att orka träna och hålla igång.

PicsArt_1408431020726Till middagen igår blandade jag ihop en väldigt nyttig grön smoothie. Ingredienserna är följande: 1 tsk spirulina, 1 tsk chlorella, 1 tsk nässel-örtpulver, 2 kiwi, 1 avocado, en hand spenat och 3 dl vatten. När det finns tillgängligt blandar jag även i några matskedar aloe vera. Eftersom jag tidvis lider av för lågt hb-värde behöver jag vara noggrann med att få i mig järnrik mat som spenat och chlorella. Ibland glömmer jag bort detta och det får rätt stora konsekvenser på min ork både i vardagen och i träningen.

PicsArt_1408431111173Nytt favoritkaffe. Den enda tiden på dygnet jag kan dricka kaffe är på morgonen, men då blir det istället desto mer av den varan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *