Dagens tips: Together for life!

Idag hade jag tänkt tipsa om ett sk. Together for life-armband som man kan köpa för att stöda cancerforskningen och kampen mot cancer. Jag beställde mitt armband via löpar-Heidi. Armbanden kostar 10 euro och pengarna går direkt till Cancerföreningen i Österbotten.

Om inte ändamålet räcker som orsak och om det finns tveksamheter bland den manliga delen till att bära de färgglada armbanden, så kan jag tipsa om att motsvarande armband är en väldigt “het” modeaccessoar just nu bland sydeuropeiska män. 🙂 Kolla in bland annat denna länk för lite inspiration. Även Viola Milano  har lite inspiration på sin sida, men fina armband finns alltså att införskaffas på betydligt närmare håll.

PicsArt_1409739701952Medan jag ändå är i “tipsartagen” passar jag på att tipsa om den klart bästa löparboken som finns på marknaden. Åtminstone enligt mig. Boken heter “Den ultimata löparguiden” och är skriven främst av Sally Edwards, men flera andra experter inom löpningen kommer också till tals i boken. Edwards har en väldigt pedagogisk berättarstil och denna bok tillfredsställer med stor sannolikhet kunskapstörsten hos allt från nybörjare till elitlöpare. Så pass intressanta ämnen tas ändå upp i boken.

PicsArt_1409739854084Ännu ett tips. Den klart godaste kaffesorten jag testat på under min livstid.

PicsArt_1409739923940Just nu blir det lite rödbetsjuice som uppladdning inför tävlingen på lördag. Jag har redan tidigare skrivit lite om rödbetans positiva verkningar för syreupptagningen. De som önskar mer djupgående analyser kring ämnet, kan jag tipsa om denna artikel på bloggen hjärnfysik.

PicsArt_1409739781813Dagens lunch. Den senaste månaden har jag hållit en rätt strikt diet bestående av väldigt lite kolhydrater och resultaten har inte låtit vänta på sig. Jag kan verkligen rekommendera denna typ av mat oavsett om man motionerar eller inte. Så pass mycket piggare och fräschare känner man sig när man istället för att stoppa i sig en massa tungsmält mat till lunch eller middag, byter ut detta mot väldigt proteinrik föda. Jag brukar köra detta upplägg i perioder på 3 veckor, med en vecka med ohälsosammare mat emellan. Dessutom brukar jag köra en “frossardag” i veckan, vilket vanligen infaller på lördagar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *