Dagens skofunderingar

I väntan på att vår batat-kyckling skall bli klar redogör jag lite för dagens händelser över ett glas vin.

PicsArt_1371234329649
Min arbetshörna hemma.

Dagen började lite senare än vanligt idag, då jag beslutade mig för att ta en “sovmorgon” och stiga upp först kl. 5.45. 🙂 Det blev en morgonlänk på 8 km i lite hårdare tempo än jag brukar dra på morgonkvisten. Största delen av passet låg jag nämligen på en fart under 4:50 min./km. Det kan tänkas att det berodde på stressen att hinna i tid till jobbet…

Efter gårdagens konstaterande att mina Asics Trainers var utslitna hade jag lite svårt att välja vilket skopar jag skulle ta på morgonpasset. Mina övriga löparskor är ju inte heller i det fräschaste laget. Jag köpte 6 par löpskor under fjolåret, men av de 10 par som jag äger just nu är 3 stycken tävlingsskor och de övriga utslitna. Därför är det inte så mycket framåt att jag börjar köra alltför många pass i dessa.

Man kan ju fråga sig varför man inte har fler skor som man alternerar mellan. Löpskor trivs ju allra bäst när de får vila minst ett dygn mellan användning. Som det har varit den senaste tiden har jag oftast använt samma skor både på morgon- och kvällspassen, vilket förklarar varför de Asics Trainers som jag köpte i april endast klarade av 1100 km även om jag har en lätt kropp och ett lätt löpsteg. Dessa faktorer borde ju rimligtvis göra att ett par löpskor har en livstid på närmare 1500 km.

Vi får se hur jag gör med den saken. Jag köpte i alla fall ett par nya Asics Trainers idag och körde med dessa på mitt kvällspass på 13 km. Jag kommer även att köra med dem på mitt långpass imorgon. Sedan får jag se om jag borde skaffa mig ännu ett par till för att kunna förlänga livslängden på mina löpskor. Annars lär det bli många utslitna skor ännu i år…

PicsArt_1371234575576
Ångest med skovalet på morgonen. Det blev till sist mina gamla Kayanos, eftersom jag avskyr fjolårets modell av Asics Trainer.

PicsArt_1371234427872
Mina nya Asics Trainer som jag införskaffade idag.

PicsArt_1371234488011
Kvällens val av öl.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *