Dagen efter

Igår var det julfest med jobbet och det innebär i sin tur vila från träningen även idag. Dagen efter dessa julfester brukar i allmänhet vara en tung historia, men idag har jag faktiskt varit i riktigt bra skick och har kunnat njuta av den vackra vinterdagen i fulla drag. Det har visserligen snöat rejält hela dagen, men jag tycker att det är oerhört mysigt med mycket snö just nu.

Det är självständighetsdag idag och det innebär för oss finländare en ledig dag. Jag kan inte minnas att jag någonsin skulle ha gjort något speciellt under självständighetsdagen. Jag brukar inte ens kolla på den traditionella självständighetsbalen som går på kvällen. Jag antar att jag alltid haft någon fest dagen innan som tagit bort det mesta av krafterna dagen till ära.

Just idag känns det ändå riktigt skönt att ta det så lugnt som möjligt och bara njuta av tillvaron med skräpmat och bra serier. Imorgon fortsätter träningen med ett långpass. På eftermiddagen blir det sedan att bege sig iväg till staden på julöppning. Ett evenemang som säkert blir mycket mer stämningsfull än tidigare år på grund av all snö och det faktum att det i år är på en lördag.

PicsArt_1386351637692 (1)
Den första ölen av rätt många igår (skulle jag tro). Vi började festandet i traditionell stil med Fifa13 här hos oss.

PicsArt_1386351951392
Det var julbord som gällde på vår julfest vid Central. Jag är väl ingen mästare på att lägga upp maten på ett tilltalande sätt. 🙂

PicsArt_1386352261001
Det hade snöat ordentligt under natten. Mysigt!

PicsArt_1386352185372
Julstämning i stan.

PicsArt_1386352346179
Julstämning hemma.

PicsArt_1386352492036
Julstämning i grannskapet.

PicsArt_1386352599359
Hundpromenad på kvällskvisten.
poäng omgång 14
Jag kunde inte undanhålla er mina poäng från senaste omgång i Fantasy Premier League. 100 poäng var saldot. Imorgon är det på nytt omgång.

Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Jona

  Hej!! Brukar läsa din blogg och blir ofta inspirerad och imponerad över din träning och resultat:-) Men jag undrar över din inställning till alkohol kontra träning. Springer själv på ganska hög nivå men har svårt för att “unna” mig att tex ta ett glas vin. Finns ju de som säger att alkohol förstör träningen.. Skulle önska att jag ibland kunde släppa på kontrollen.. Hur resonerar du? /Jona

  1. says: Benny

   Hej! Tack så mycket! Intressanta frågeställningar du har och roligt att du tar upp det eftersom jag själv funderat på om jag borde klargöra det mer med tanke på att jag brukar posta lite bilder på öl till veckosluten. Man kunde ju tro att jag dricker mer än jag gör. 🙂

   Jag har nog rätt så “normal” inställning till alkohol skulle jag tro. Det blir att jag unnar mig några öl till veckosluten i samband med middagarna, men jag dricker mig ytterst sällan berusad under ett år. Kanske 2-3 gånger per år på ett ungefär. Då det gäller alkohol och träning så dricker jag inte så mycket att jag känner att det skulle påverka min träning. Dessutom kommer löpningen aldrig att bli så viktig att jag känner att jag vill lämna bort alla njutningar i livet bara för att bli bättre.

   Men visst är det som du antyder; alkohol är inget som befrämjar målsättningarna gällande löpningen. Framförallt öl är ju något som gör det svårare att gå ner i vikt eller hålla vikten. Speciellt för en maratonlöpare är det ju viktigt att vara lätt i kroppen. Därför brukar det bli mindre goda middagar och mindre alkohol på menyn ju närmare tävlingarna jag kommer.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *