Dagarna går med raketfart

att bo på malta

Veckorna rusar iväg här och det är inte så märkligt med tanke på hur mycket det finns att göra just nu.

Vintern har så småningom börjat komma också hitåt, men ännu har vi haft runt +20 grader minst hälften av veckans dagar. Jag har dock blivit bortskämd med det varma vädret under mina första månader på plats, så nu känns t.o.m. det som i Finland skulle betraktas som ett varmt sommarväder rätt kallt här.

Jobbmässigt är det ännu alltför mycket att göra då jag förutom mina långa dagar på jobbet såklart även jobbar med mitt eget företag kvällstid. Det är ändå kul att märka att jag gör framsteg i läroprocessen på båda håll. Det är kanske inte alltid så lätt att märka framstegen mitt i all jobbstress. All inlärning brukar också ha en fas av stagnering innan man når följande nivå och visst har detta skett även för min del. När jag är riktigt trött är det ibland vara svårt att orka se positivt på det jag håller på med.

Men då man är riktigt motiverad att lära sig finns det alla förutsättningar att nå riktigt snabba resultat och jag har nog börjat se framsteg på flera håll nu. Jag snappar hela tiden upp nya saker som jag kan implementera i min verksamhet på nätet. Det handlar kanske främst om att lära sig knepen för hur man kan tjäna mer pengar genom att inte behöva jobba så hårt. Det är väl alla nätentreprenörers dröm. Hur kan man automatisera inkomstflödet och få in pengar medan man sover?

Fest igen!

Jag fick inte så mycket gjort under veckoslutet och det beror på att vi hade fest med jobbgänget på fredagen. Efter en vecka med hårt jobb behövs det inte så mycket för att komma lite ur balans med rutinerna och under veckoslutet har det främst blivit återhämtning.

Även om det kanske inte är att rekommendera att man lägger tid på festande med mitt schema just nu, är det heller inget jag kommer att tacka nej till då chansen dyker upp. För mig är det väldigt viktigt att skapa nya kontakter och komma in i nya sociala sammanhang. Det är guld värt för mig att lära känna så mycket nya människor som möjligt nu när jag är ny här. Jag har redan lärt känna några malteser på fritiden och har nu också fått flera tillfällen att umgås med arbetskompisar på fritiden. Allt detta ser jag som något väldigt positivt både på kort och lång sikt, även om det innebär att jag går miste om en hel del värdefull arbetstid på hemmaplan.

Nästa veckoslut skall jag dock försöka hålla mig bort från festande och fokusera på jobbet och kanske en stillsammare kaffe/öl/vindejt. Det är lite svårt att hinna träffa de människor som man vill träffa just nu inne i veckorna. Lite motsägelsefullt med tanke på att jag längtar efter sällskap och ett mer socialt liv, men jag har också lärt mig att jag måste fokusera på mig själv och det jag vill uppnå i första hand. Det behövs lite tålamod om man vill ha en framtid med mig. Därför får nöjeslivet lämna till veckosluten. Hoppas jag kan återvända till mer njutande inne i veckorna inom en snar framtid!

Julen närmar sig

Tänk att det nu endast är en månad kvar tills julafton! Julen märker man dock inte så mycket av här på stället. För mig gör det dock inget. Jag har hunnit se alldeles tillräckligt av det spektaklet hittills i mitt liv och nu känns det bara skönt att slippa det helt och hållet.

Det lär heller inte bli någon jul i Finland för min del i år. Jag skulle nog ha möjlighet att ta ut semesterdagar för att kunna spendera en vecka i Finland. Men även om det skulle vara kul att hälsa på nära och kära, så känner jag att det kan vara bäst att fokusera på att få vila ut ordentligt här efter den hektiska höst som jag har haft. Jag ser också fram emot att se vad en jul och en nyår har att bjuda på här på ön.

Jag hinner nog fira jul i Finland något annat år. Istället siktar jag på att vara lite längre där när jag hälsar på nästa gång. Jag har ju faktiskt en hel del grejer som jag borde få med mig hit på nästa flyg, men framförallt borde jag få bortrensat allt. Jag har ju hyrt ett lagerutrymme i Vasa och eftersom jag inte siktar på att återvända dit för att bo skulle det gälla att få bort allt därifrån nästa sommar.

Denna bild är från ett år tillbaka. Visst finns det delar av Vasa som jag saknar, men på det stora hela är det nog ändå ytterst få saker som får mig att längta tillbaka dit. Jag tycker inte så speciellt mycket om Österbotten eftersom jag inte tycker att det är så vackert… och sedan är det ju vädret. Den som går och hoppas på värme där får vänta förgäves.

Då det handlar om människor, så är vi också alla väldigt lika oavsett var man rör sig i världen. Det finns både trevliga och otrevliga malteser, precis som det finns trevliga och otrevliga finländare. Mycket handlar om ens egna inställning och den egna förmågan att anpassa sig. Jag skulle säga att finländare och malteser är förvånansvärt lika av det jag sett hittills.

löpning malta

Denna vecka har vi haft flera regndagar här med temperaturer under +20 grader, men minst lika många dagar med rena sommarvärmen. Dessa dagar passar jag på att köra morgonpass i solen för att ladda energi.

Dessa sköna morgontimmar tar jag oftast god tid på mig för att njuta av vädret på vandringen till jobbet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *