Har du testat svenska Craft Sportwears löparsko med kolfiberplatta?

Det svenska sportmärket Craft Sportwear är välkänt för sina högklassiga sportkläder, men under de senaste åren har de även tagit fram en del riktigt intressanta löparskor. Modellen CTM Ultra Carbon Race Rebel har tagits fram tillsammans med den amerikanske långdistanslöparen Tommy Rivs. Denna toppmoderna sko väger endast 200 gram och har utformats särskilt för att förbättra prestandan i maratonlopp på högsta nivå.

Det är ingen tvekan om att löparskor med kolfiberplatta har tagit löparvärlden med storm och nu finns ett stort antal modeller på marknaden från de flesta märken. Även Craft Sportswear har alltså gett sig in i leken med framgång. Faktum är att CTM Ultra Carbon Race Rebel var en av de skomodeller som prisbelönades som snabbaste löparsko på Runner’s World Shoe Awards ifjol.

En produkt av flera års utveckling

craft sportswears löparskor med kolfiberplatta

Crafts Race Rebel har genomgått en minutiös utveckling under flera år. Race Rebel är Crafts snabbaste sko hittills, en prestation som både Tommy Rivs och hela Craft-teamet är stolta över.

CTM Ultra Carbon Race Rebel är en vidareutveckling av Crafts mycket populära löparsko CTM Ultra Carbon, som lanserades i början av 2021. Denna nya iteration har en superlätt mellansula konstruerad med UD Foam Pro™, tillsammans med den banbrytande Ultra Carbon Plate™-innovationen.

Noga utvalda kolfibrer bildar denna tunna platta, som fungerar ungefär som en trampolin och ger oöverträffad responsiv stötdämpning. Dessutom har skon en 3-delad, lättviktig yttersula med ett fint mönster som ger utmärkt grepp på släta ytor. Skon ger därför exceptionell hastighet på asfalt samtidigt som den har en imponerande låg vikt på endast 200 gram.

Craft Elite Run Teams förstahandsval

CTM Ultra Carbon Race Rebel har snabbt blivit förstahandsvalet för snabba maratonlöpare, särskilt de som ingår i det ansedda Craft Elite Run Team. Med sin betoning på snabbhet och prestanda syftar denna banbrytande sko till att driva idrottare mot sina personliga rekord.

Ny kollektion med löparkläder

Craft Sportswear är kanske ändå mer känt för sina högpresterande löparkläder och sportkläder både för cykling och längskidåkning. En speciellt intressant kollektion för sommaren är Hypervent som är ett högventilerande och mycket lätt löparkoncept.

Detta tunna och lätta material i kombination med tejpade sömmar ger överlägsen funktion och ventilation vid såväl hårda intervaller som långa pass i varma förhållanden. Såklart är detta också ett utmärkt val för dig som vill ha bra löparkläder för tävlingar.

Kollektionerna från Craft Sportswear har alltid kännetecknats av sin stilrena och minimalistiska design. Bland de löparkläder från Craft som jag är speciellt förtjust i är löparshortsen i Hypervent som är både lätta och oerhört bekväma. Dessa löparshorts har bra stretch ett brett gummiband i midjan som ytterligare bidrar till den bekväma känslan.

Mitt toppval bland löparshorts för 2023. Löparshorts i Hypervent finns också i dammodell.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *