Beställ hälsokontroll online enkelt och snabbt

hälsokontroll online

Vi kan alla påverka vår hälsa genom hur vi lever. Genom att motionera regelbundet, äta hälsosamt och undvika rökning kan vi till viss del minska på riskerna att drabbas av sjukdomar som diabetes, stroke och hjärtinfarkt.

I många fall kan det dock vara svårt att veta om man befinner sig i riskzonen för sjukdomar eller lider brist på vitaminer eller mineraler. Det gäller inte minst de som tränar hårt. Själv har jag ofta lidit av lågt HB-värde, som tidvis gjort mig trött och håglös.

Kartlägg dina blodvärden genom hälsokontroll

Det är bra att med jämna mellanrum kartlägga sina blodvärden för att få en uppfattning hur dessa ser ut i jämförelse med referensvärdena. Det hjälper dig att förstå dina kropps signaler bättre och identifiera om du är i riskzonen för sjukdomar och om du lider brist på viktiga näringsämnen som påverkar hur du mår.

På nätet finns hos Medisera möjligheten att beställa en omfattande hälsokontroll och kartlägga och göra en analys av dina blodvärden. Efter din beställning har du möjlighet att genast ta blodprovet på Karolinska, Unilabs eller SYNLAB drop-in. Du behöver inte ens boka tid för detta.

I Hälsokontroll Stor ingår 35 analyser som bland annat kan indikera diabetes, hjärtsjukdom, vitamin- och mineralbrister och sköldkörtelrubbning.

Du får ett läkarkommenterat provsvar online under ditt område i “Min Journal” när du loggar in med ditt Bank-ID. Du behöver alltså inte ens skapa något konto för att få tillgång till dina provsvar.

Du kommer att få en analys som konstaterar normala eller avvikande blodvärden i jämförelse med de referensvärden som finns. Ansvarig läkare kommer att ringa upp dig vid gravt avvikande provsvar.

Varför beställa hälsokontroll online

Det finns många orsaker till att med jämna mellanrum göra en hälsokontroll. Den främsta orsaken är såklart att kolla upp om du ligger i riskzonen för att utveckla sjukdomar. Men det är också bra att göra det regelbundet av andra orsaker.

För den som vill göra förändringar i livsstilen är det motiverande att se hur bättre kost och träning ger utslag i kroppens värden. Även om du känner dig fullt frisk är det bra att kolla om du har brister som påverkar hur du mår.

När jag hade min senaste stora hälsokontroll visade mina blodvärden oroväckande höga halter av vita blodkroppar. Jag blev såklart väldigt orolig och ville ha en uppföljning av detta. Vid diskussion med läkaren kom vi fram till att mina onormalt höga värden kunde ha att göra med det långpass på 37 km som jag hade två dagar innan min hälsokontroll.

Jag såg till att vila innan min andra hälsokontroll och efter detta visade mitt provsvar normala värden. Det visar om inte annat hur hårt ett långpass sliter på kroppen och varför det är så viktigt att ta vila på allvar efter att du genomfört dessa.

Hälsan är det viktigaste vi har

Hälsan är det viktigaste vi har och därför är det viktigt att göra en uppföljning av våra värden med jämna mellanrum. Ofta lider vi av trötthet och andra symptom helt i onödan, när vi genom en analys enkelt kunde få svar på våra problem.

Ovan nämnde jag mitt låga HB-värde som en orsak till att jag ibland känt mig trött och nere. Men det kan även finnas många andra bristtillstånd som påverkar hur vi mår. Det behövs kanske inte alltid en omfattande hälsokontroll för att få fram orsakerna. Men eftersom det numera är både snabbt, enkelt och förmånligt att göra dessa hälsokontroller är det något jag kan rekommendera.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *