Den ultimata guiden till de bästa vandringsskorna 2024

bästa vandringsskor 2024

Outdoor-trenden exploderade under pandemin och den visar inga tecken på att avta. Nu när våren äntligen kommit till våra breddgrader är det många som letar efter bra kläder, skor och utrustning för längre vandringsutflykter. I den här artikeln tar jag fram bästa vandringsskor 2024, med en närmare titt på de senaste innovationerna och de bästa märkena på marknaden. Jag kommer också att redogöra för vad som egentligen är skillnaden mellan vandringsskor och trailskor.

Vandring är en aktivitet som många människor runt om i världen gillar, och det är viktigt att ha rätt utrustning för att få en säker och bekväm upplevelse. En av de viktigaste utrustningarna för varje vandrare är ett par högkvalitativa vandringsskor. Rätt par vandringsskor kan ge utmärkt stöd, dragkraft och komfort, vilket gör det lättare att ta sig an utmanande terräng och njuta av naturen.

Just nu finns det många spännande produkter bland vandringsskor, med ny teknik och design som ger en förbättrad vandringsupplevelse. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller precis har börjat, kommer den här guiden att hjälpa dig att hitta det perfekta paret vandringsskor att ta med på nästa äventyr.

Mina egna erfarenheter av vandringsskor

bästa vandringsskor 2024
Nike Pegasus Trail 4 som egentligen är trailskor, men som även är utmärkta vandringsskor. Dessa har både jag och min flickvän för vandring i naturen. Mer om dessa längre ner.

Jag har egentligen alltid varit mer av en löpare, men det ändrade till viss del i samband med att jag drabbades av en hjärtattack våren 2023. Då blev jag tvungen att ta det lugnare i flera månader och började då ägna mig åt längre vandringar innan jag kunde springa igen.

Det var också då jag fann glädjen i att vara ute i naturen och röra på mig i lugnare takt. Egentligen är vandring en underskattad motionsform som ger dig all den träning du behöver i vardagen. Träning behöver inte alltid innebära att du tar ut dig maximalt genom tuffa löppass. Ofta är det bättre ur hälsosynpunkt att vara ute i naturen och vandra.

Det var också i samband med detta som jag införskaffade mina första vandringsskor. Min vana trogen sökte jag noga igenom alla tänkbara alternativ på marknaden och testade de flesta av modellerna som fanns tillgängliga bland olika märken. Sedan tidigare hade jag erfarenhet av Salomons modeller av trailskor, men nu tog jag min an även andra märken. Här tar jag fram resultatet av mina tester.

Bästa vandringsskor 2024 – Topp 5 i denna guide:

bästa vandringsskor 2024
Adidas Terrex-serie har vunnit många branschutmärkelser för sina vandringsskor

Vad ska man tänka på när man köper vandringsskor?

Vad ska man tänka på när man köper vandringsskor?

En vanliga fråga jag får är huruvida det går att använda vanliga löparskor för vandringsleder. Det är något som jag inte skulle rekommendera med tanke på att traditionella löparskor sällan har bra stöd för vristerna – detta oavsett om du väljer de bästa löparskorna på marknaden. De flesta modeller saknar också bra grepp och är inte utformade för det slitage som dina skor utsätts för i tuff terräng.

När du köper vandringsskor finns det flera faktorer att ta hänsyn till för att se till att du får den bästa passformen och prestandan för dina behov. Här är några saker att tänka på:

Vad ska man tänka på när man köper vandringsskor
 • Typ av vandring: Tänk på vilken typ av vandring du ska göra. Kommer du att vandra på lätta stigar eller i mer utmanande terräng? Kommer du att bära en tung ryggsäck eller göra dagsturer? Olika skor är utformade för olika typer av vandring, så fundera noga över dina behov.
 • Passform: Passformen på dina vandringsskor är avgörande för din komfort och prestanda på vandringsleden. Se till att prova skorna med de strumpor du planerar att ha på dig under vandringen och gå runt i butiken för att få en känsla för passformen. Leta efter skor som sitter bra men inte för hårt och som har tillräckligt med utrymme för tårna att vickla.
 • Stöd: Vandringsskor bör ge stöd för dina fötter och vrister, särskilt om du ska bära en tung ryggsäck eller vandra i ojämn terräng. Leta efter skor med rejäla sulor, stöd för vristen och en bra passform runt hälen.
 • Hållbarhet: Vandringsskor måste vara tillräckligt tåliga för att klara vandringens hårda krav. Leta efter skor som är tillverkade av högkvalitativa material, med förstärkta sömmar och robusta sulor.
 • Grepp: Bra grepp är viktigt för vandringsskor, särskilt om du ska vandra i hal eller stenig terräng. Leta efter skor med ett djupt slitbanemönster och bra grepp.
 • Andningsförmåga: Vandringsskor som andas hjälper dig att hålla fötterna svala och torra under långa vandringar. Leta efter skor med nätpaneler eller andra ventilationsfunktioner.
 • Vikt: Vikten på dina vandringsskor kan påverka din komfort och prestanda på vandringsleden. Generellt sett är lättare skor bättre för dagsturer, medan tyngre skor kan vara nödvändiga för backpackingturer.

Var hittar man bästa vandringsskor online 2024?

Var hittar man bästa vandringsskor online 2024

När du letar efter bästa vandringsskor online gör du klokt i att leta bland nätbutiker som specialiserar sig på Outdoor-segmentet. Det gör att du hittar det senaste hos alla de bästa märkena inom området. Produktutvecklingen är nämligen snabb inom detta område och varje år kommer nya innovativa skor ut på marknaden.

Bland de bästa nätbutikerna i Sverige är Outnorth.se och Outdoorexperten.se som båda har ett enormt utbud av bra vandringsskor från världens bästa märken. Men om du vill ha ett större utbud av modeller och storlekar kan jag också rekommendera att du går direkt till enskilda märken som Adidas eller Nike:

bästa märken för vandringsskor 2024
bästa sajter för vandringsskor 2023
Var hittar man bästa vandringsskor online 2023

Bästa märken för vandringsskor 2024

Att Outdoor är hett råder det ingen tvekan om när man tar en koll på alla de märken som numera gett sig in på området med nya modeller av vandringsskor. Aktörer som Salomon, Merrell, Columbia och Keen har länge varit i täten gällande högklassiga vandringsskor. Men under de senaste åren har vi också sett att aktörer som Hoka One One, Saucony och inov-8 lanserat flera intressanta modeller av vandringsskor.

Adidas

Bästa märken för vandringsskor 2024

Ett märke som verkligen tagit stora steg framåt i produktutvecklingen för vandringsskor de senaste åren är Adidas. Märkets vandringsskor har fått många industriutmärkelser för sin Terrex-serie och dessa får också i regel väldigt höga betyg bland konsumenter.

En av de viktigaste egenskaperna hos Adidas vandringsskor är deras användning av avancerad teknik, till exempel Gore-Tex och Boost. Gore-Tex är ett vattentätt och andningsbart material som hjälper till att hålla fötterna torra och bekväma i våta förhållanden. Boost, å andra sidan, är en dämpningsteknik som ger extra komfort och energiåtergivning under långa vandringar.

Adidas erbjuder också en rad olika modeller av vandringsskor för att tillgodose olika typer av vandring, från lätta och snabba vandringar till mer tuffa och tekniska terränger. Varumärkets Terrex-serie, i synnerhet, är inriktad på seriösa vandrare och innehåller skor med robusta yttersulor, stödjande mellansulor och skyddande överdelar.

När det gäller stil är Adidas vandringsskor eleganta och moderna, med fokus på ljusa färger och djärva mönster. Denna estetik kan tilltala yngre vandrare eller de som vill ha en mer moderiktig look på vandringsleden.

Salomon

Bästa märken för vandringsskor 2024

Salomon är ett välkänt varumärke inom friluftsindustrin, särskilt när det gäller vandringsskor. Märket grundades 1947 i de franska Alperna och har blivit synonymt med högkvalitativa och hållbara vandringsskor.

Salomon erbjuder ett brett utbud av vandringsskor som tillgodoser olika typer av vandrare, från nybörjare till erfarna proffs. Deras skor är kända för sin komfort, stabilitet och hållbarhet, vilket gör dem till ett populärt val bland friluftsentusiaster.

Ett av Salomon-skorens kännetecken är att de använder innovativ teknik i sin design. Till exempel har de integrerat Gore-Tex® vattentätningsteknik i många av sina skor för att hålla fötterna torra i våta förhållanden. De använder också sin egen patenterade Contagrip®-teknik, som ger utmärkt grepp på en mängd olika underlag.

En annan anmärkningsvärd egenskap hos Salomon-skor är deras uppmärksamhet på detaljer i designen. Skorna är ofta tillverkade med material som är både slitstarka och lätta, till exempel syntetiska textilier och högkvalitativt gummi. Detta gör inte bara att skorna är bekväma att ha på sig utan säkerställer också att de klarar av att stå emot slitaget i naturen.

Merrell

bästa märken för vandringsskor

Merrell är ett populärt märke som är känt för att tillverka vandringsskor av hög kvalitet. Märket grundades 1981 av Randy Merrell, som var en specialiserad skomakare. Märket började med att producera vandringskängor, men med tiden har det utökat sitt produktsortiment till att omfatta olika typer av utomhusskor.

Merrells vandringsskor är kända för sin hållbarhet, komfort och mångsidighet. Märket erbjuder ett brett utbud av vandringsskor för män, kvinnor och barn, vilket gör det till ett populärt val för familjer som gillar att vandra tillsammans. Merrell-skor finns också i olika stilar och färger, så att du kan välja det perfekta paret som matchar din personliga stil och dina preferenser.

En av de viktigaste egenskaperna som skiljer Merrells vandringsskor åt är deras användning av avancerad teknik. Märkets skor är utformade med funktioner som Gore-Tex vattentäthet, Vibram-sulor för grepp och ventilerande nätöverdelar för att hålla dina fötter svala och torra under långa vandringar. Dessutom är många Merrell-skor utrustade med uttagbara innersulor som kan bytas ut mot anpassade ortoser för ökad komfort och stöd.

Merrell är också engagerad i hållbarhet och minimerar sin påverkan på miljön. Märket använder återvunnet material i många av sina produkter och har infört miljövänliga tillverkningsprocesser för att minska sitt koldioxidavtryck.

Bästa vandringsskor 2024

Bästa vandringsskor 2024

Det finns många bra modeller av vandringsskor på marknaden. Bland de mest framstående av alla dessa har en längre tid varit märken som Salomon, Merrell och La Sportiva. Men under de senaste åren har även jättar som Adidas och Nike satsat hårt på området – något som visar på det enorma intresse som finns för dessa produkter.

Här är mina favoriter till bästa vandringsskor 2024:

1. Adidas Terrex Free Hiker 2.0 – Bäst i test vandringsskor 2024

bäst i test vandringsskor 2024

Egentligen behöver man inte söka speciellt länge om man vill hitta det bästa bland det bästa bland vandringsskor. Adidas Terrex Free Hiker 2 har vunnit åtskilliga industriutmärkselser, inklusive prestigefyllda ISPO Awards, genom åren.

Terrex Free Hiker 2 med Gore-Tex är Adidas prisbelönade vandringsskor som är speciellt utformade för att ge överlägsen komfort och stöd, så att du kan vandra längre i bergen utan att känna dig trött eller obekväm.

Med mellansulan med BOOST får du energi till varje steg du tar och kan hålla dig igång även under långa vandringar. Skorna har också ett GORE-TEX-membran som skyddar dina fötter mot väta samtidigt som det låter dem andas när det blir varmt.

Den mjuka och stödjande ovandelen av skorna omsluter fötterna på ett bekvämt sätt och den kilformade plösen ser till att inget smuts eller skräp tränger in. Skorna har även en invändig ram och ett hälstöd för att du ska kunna röra dig säkert över steniga och ojämna underlag.

Yttersulan i gummit Continental™ ger dig säkert grepp oavsett om det är vått eller torrt, vilket gör att du kan fokusera på att njuta av vandringen utan att behöva fundera på skorna. Denna modell finns i många olika format, inklusive lägre modeller.

2. Nike Pegasus Trail 4 – Bästa trailskor som vandringsskor

bäst i test vandringsskor dam 2024

Nike Pegasus Trail 4 är egentligen trailskor, men det var denna modell som både jag och min flickvän satsade på när vi köpte skor för vandring. Dessa har riktigt bra grepp på vått underlag och känns också stabila för fotlederna.

Men framförallt utmärker de sig för sin bekvämlighet. De har en fotbädd som är extremt mjuk och ger en skön känsla både när du står och går.

Om du behöver en sko för vandring i karg terräng som klippor skulle jag ändå satsa på ovan nämnda Adidas Free Hiker 2 på grund av att de har lite bättre hållbarhet och stöd för fotlederna.

Nike Pegasus Trail 4 är enligt mig aningen snyggare till designen (enligt mig) och är även aningen mjukare på fötterna, medan Adidas Free Hiker 2.0 är hållbarare för tuff terräng.

3. Icebug Rover 2 RB9X GTX – Bästa nyhet bland vandringsskor 2024

bästa nyhet vandringgskor 2024

Svenska Icebug har jag rekommenderat som ett av de bästa märkena för löpning på halt underlag vintertid. Men de har också tagit fram flera intressanta modeller för sommarhalvåret. En av dessa är nya Rover 2 RB9X som har en yttersula med en gummiblandning som ger bra grepp på såväl torra som våta ytor.

Även överdelen imponerar med sitt slitstarka CORDURA®-ripstop, tillverkad av återvunnen polyester. Dessa skor har även ett vattentätt GORE-TEX® ePE-membran för att hålla fötterna torra.

Det är tydligt att vandringsskor mer och mer övergår till att mer likna trailskor och dessa skor kunde sägas vara en hybridmodell. Med heldämpning, en rymlig tåbox och ett BOA® Fit snörsystem är dessa vandringsskor en av de mest bekväma på marknaden.

4. Salomon XA Pro 3D V9 – Bästa billiga vandringsskor 2024

Bästa billiga vandringsskor 2024

Salomon XA Pro 3D V9 är en stabil vandringssko som samtidigt är en av de mest prisvärda på marknaden givet dess funktioner. Dennna sko ger utmärkt stöd och bra grepp på samtliga underlag med sin All Terrain Contagrip®-sula. Denna modell har förstärkning vid tårna som klarar såväl snårig terräng som bergsstigar.

Med en låg profil och en stabil konstruktion maximerar dessa vandringsskor rörelsekontrollen och ger stabilt skydd i alla riktningar.

Om du letar efter bästa vandringsskor från Salomon 2024 är detta ett säkert val.

5. Altra W Olympus 5 Hike Mid GTX – bästa vandringsskor för breda fötter

Bästa vandringsskor för breda fötter dam 2024

Altra är ett märke som är känt för deras design som är speciellt utformad för breda fötter. Altra W Olympus 5 Hike Mid GTX erbjuder en mängd funktioner som gör dem idealiska för vandring och utforska utomhusmiljön. Dessa skor är vind- och vattentäta tack vare Gore-Tex-materialet som används i tillverkningen, vilket ger skydd mot elementen och håller dina fötter torra och bekväma under långa vandringar.

Sulorna på skorna är gjorda av Vibram® Megagrip™-material, som är känt för att ge överlägset fäste på både torra och blöta ytor. Mellansulan har Innerflex™-mönster, vilket ger flexibilitet åt foten och möjliggör en snabbare och mer effektiv gång.

Fotformen i skon är utformad för att ge tårna mer utrymme, vilket ökar komforten och stabiliteten vid både uppförs- och nedförsbackar. Altras FootShape™-tåbox ser till att tårna kan sprida sig naturligt, vilket minskar trycket på fötterna och hjälper till att undvika obehagliga skador.

Den högre designen på skon ger även stöd åt anklarna, vilket är en viktig funktion när man vandrar på ojämna och kuperade ytor. Sammantaget är Altra W Olympus 5 Hike Mid GTX en pålitlig och högpresterande vandringskänga som är utformad för att hålla dig skyddad och bekväm under alla dina vandringsäventyr.

Som renodlade vandringsskor är dessa en av de snyggaste på marknaden 2024.

6. ON Cloudrock 2 Waterproof

bästa vandringsskor herr 2024

ON’s Men’s Cloudrock Waterproof är en idealisk vandringssko för personer som älskar äventyr utomhus och som vill ha en sko som kan hålla för tuff terräng. Dessa skor är utvecklade i schweiziska alperna och byggda för fart, motstånd, grepp och skydd.

Övre delen av skon har ett vattentätt membran som tillåter luft att komma in men samtidigt håller vädret ute, vilket håller dina fötter torra oavsett om du vandrar genom skogen eller i ösregn. Det höga skaftet skyddar också vristen från grov mark och stormigt väder. Flexlock-snörningssystemet förhindrar att dina snören fastnar i den andra kängan.

En annan viktig egenskap hos dessa skor är att de är tillverkade av totalt 30% återvunna material, vilket gör dem mer miljövänliga. Skorna är designade för att användas i all terräng oavsett väderförhållanden och Missiongrip™ gummisula ger förstklassigt grepp i torra och blöta förhållanden, vilket gör att du kan hålla ögonen på horisonten och fötterna stadigt på marken.

Dessutom ger den vandringsspecifika passformen responsiv precision i varje steg, vilket gör det enklare att gå ojämnt underlag. Tåhättan med TPU, hälstödet och en skön läst håller dina fötter bekvämt skyddade under hela vandringen.

7. Merrell Moab 3 GTX

bästa vandringsskor dam 2024

Merrell Moab 3 GTX är den internationella storsäljaren som ständigt får toppbetyg för deras sköna passform och stabilitet. Detta är en vattentät walking- och trekking-sko som är den senaste uppdaterade storsäljaren.

Denna sko har ett Gore-Tex membran som gör den vattentät och andningsbar samtidigt. Skon är utformad med en bred läst som ger bra komfort och stabilitet. Dessutom finns det en dämpande Air Cushion under hälen som hjälper till att minska stötar och avlasta fötterna vid påfrestningar.

Överdelen på skon består av mesh och skinn vilket gör skon slitstark och tålig. Sulan på skon är tillverkad av Vibram gummi som är välkänt för sin hållbarhet och grepp. Dessutom har skon dämpning både fram och bak i innersulan för att öka komforten och minska tröttheten vid längre promenader eller vandringar.

En annan fördel med Merrell Moab 3 GTX är att den innehåller återvunnet material i både skosnören och liningen, vilket gör skon mer miljövänlig.

Bland bästa vandringsskor från Merrell är modellen alltid ett säkert val.

8. Aku Men’s Slope Original Gore-Tex

Aku Men's Slope Original Gore-Tex

Den nya Slope Original GTX från Aku är en hyllning till sin 40-åriga föregångare genom att kombinera modern komfort och mjukhet med en klassisk stil. Den här snabba vandringskängan är utformad för lätt till medelhög terräng och är perfekt för utomhusaktiviteter som är mer avslappnade och lättsamma.

Slope Original GTX är tillverkade i Italien av högkvalitativa, spårbara material och är utrustad med GORE-TEX Performance Comfort-teknik som garanterar torra fötter i alla väderförhållanden.

Dess VIBRAM Everest-sula är aggressivt byggd för att ta sig an varje stenig terräng, medan AKU ELICA-teknologin säkerställer en tight passform som fördelar vikt och tryck jämnt, vilket leder till bättre vandringsställning.

Här var mina val till bästa vandringsskor 2024. Det finns såklart många fler bra modeller från olika märken och i slutändan bör ditt val baseras på dina individuella behov, den terräng du skall använda dem i och din budget.

Men ovan nämnda är tillräckligt mångsidiga och hållbara för att tillgodose de flesta behov och därför kan jag gå i godo för att du får ett par högkvalitativa vandringsskor om du väljer någon av dessa.

Vandringsskor för varmt klimat

Med tanke på att det snart är sommar behöver du ägna en speciell eftertanke till vandringsskorna med tanke på värme. När du väljer vandringsskor för ett varmt klimat finns det flera faktorer att ta hänsyn till:

 • Andningsförmåga: Sök efter skor som har god ventilation och låter dina fötter andas. Skor som är tillverkade med nät eller lätta material tenderar att vara mer andningsbara.
 • Material: Välj skor tillverkade av material som är lätta, hållbara och snabbtorkande. Syntetiska material som nylon och polyester är bra val för varmt väder.
 • Grepp: Vandringsskor bör ha god dragkraft för att förhindra att man halkar och faller. Leta efter skor med en robust yttersula som ger bra grepp i olika typer av terräng.
 • Stöd: Bra stöd är viktigt vid vandring, särskilt i stenig eller ojämn terräng. Leta efter skor med bra stöd för fotvalvet och bra dämpning.
 • Passform: Se till att skorna sitter bra och är bekväma. Dina fötter kan svälla i värmen, så tänk på att skaffa skor som är en halv storlek större än din normala storlek.
 • Färg: Välj ljusare skor för att hjälpa till att reflektera värmen och hålla fötterna svala.
 • Vikt: Tänk på skornas vikt, eftersom tyngre skor kan orsaka trötthet snabbare i varmt väder.

Vad är skillnaden mellan vandringsskor och trailskor?

Vad är skillnaden mellan vandringsskor och trailskor?

En vanlig fråga som många har är vad som egentligen är skillanden mellan vandringsskor och trailskor. Den största skillnaden mellan vandringsskor och trailskor ligger i konstruktion, vikt och användningsområde:

Vandringsskor

Vandringsskor har mer stabila och robusta. De har ofta ett högre skaft för att ge stöd åt vristen och fotleden, och en kraftigare sula för att klara av ojämnt underlag. De är också ofta gjorda av mer tåligt material som läder eller syntetmaterial med vattentät membran för att skydda foten mot väta och smuts.

Till sin konstruktion är vandringsskor ofta även tyngre och ger mer stöd och skydd, men kan kännas klumpiga och varma på lättare vandringar.

Allt detta för att vara lämpliga för vandring i varierad terräng, med packning, på längre sträckor eller i krävande väderförhållanden.

Trailskor

Trailskor är designade för att vara lätta och smidiga, för snabbhet och flexibilitet på stigar och lättare terräng.

De har oftast även en mjukare sula som ger bättre grepp på sten och grus, men samtidigt kan de kännas instabilare på ojämnt underlag. De är vattentåliga, men samtidigt sällan lika vattentäta som vandringsskor.

Med allt detta sagt har moderna vandringsskor alltmer börjat likna trailskor, med lättare konstruktion och mer flexibel botten. Ett exempel på detta är ovan nämnda Adidas Terrex Free Hiker-serien.

Vanliga frågor om vandringsskor 2024

Vad är vandringsskor?

Vandringsskor är en typ av skor som är utformade för utomhusaktiviteter som vandring, trekking och bergsklättring. De är vanligtvis tillverkade av slitstarka material och har funktioner som vattentäthet, dragkraft och stöd för att ge bäraren komfort och skydd.

Vilka är de olika typerna av vandringsskor?

Det finns flera olika typer av vandringsskor, bland annat lågt skurna vandringsskor, medelskurna vandringsskor och högt skurna vandringskängor. Varje typ har sina egna för- och nackdelar, beroende på terrängen och aktiviteten.

Vilka material används i vandringsskor?

Vandringsskor kan tillverkas av en mängd olika material, bland annat läder, syntetiska tyger och nät. Vissa vandringsskor har också Gore-Tex eller andra vattentäta membran för att hålla fötterna torra i våta förhållanden.

Hur väljer jag rätt storlek på mina vandringsskor?

Det är viktigt att välja rätt storlek på dina vandringsskor för att säkerställa komfort och förebygga blåsor eller andra fotskador. Det rekommenderas att du mäter din fotlängd och fotbredd och kollar tillverkarens storlekstabell innan du köper vandringsskor.

Kan jag använda löparskor för vandring?

Även om löparskor kan vara bekväma för korta vandringar i platt terräng rekommenderas de inte för mer utmanande vandringar eller i tuff terräng. Vandringsskor har funktioner som stöd för ankeln, vattentäthet och dragkraft som är särskilt utformade för utomhusaktiviteter.

Hur ska jag gå in i mina vandringsskor?

Det är viktigt att du går in i dina vandringsskor innan du ger dig ut på en lång vandring för att undvika blåsor eller obehag. Detta kan göras genom att ha dem på dig i huset eller på korta promenader så att skorna kan anpassa sig till dina fötter.

Hur tar jag hand om mina vandringsskor?

Rätt skötsel och underhåll av vandringsskor kan förlänga deras livslängd och säkerställa optimal prestanda. Detta inkluderar att rengöra dem efter varje vandring, torka dem ordentligt och förvara dem på ett svalt och torrt ställe.

Vad ska jag leta efter i vandringsskor för olika typer av terräng?

Olika typer av terräng kräver olika egenskaper hos vandringsskor. Till exempel bör vandringsskor för stenig terräng ha bra grepp och stöd, medan vandringsskor för våta förhållanden bör vara vattentäta.

Hur ofta ska jag byta ut mina vandringsskor?

Vandringsskornas livslängd beror på faktorer som användningsfrekvens och terrängförhållanden. Generellt rekommenderas dock att vandringsskor byts ut efter runt 800-1000 km eller när de börjar visa tecken på slitage.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *