Bästa stället att bo i Europa?

Bild: travelnow.or.crylater via Unsplash.

Jag har så smått börjat planera min eventuella flytt till hösten. Det är faktiskt mindre än två månader (!) tills jag måste flytta på mig från min nuvarande adress. Visserligen är det ingen panik i sig. Jag kan säkert ta något kortvarigt boende under september månad. Huvudsaken är att jag är bort ur landet när oktober månad kommer för att slippa mörkret och kylan.

Det finns två små problem då det gäller en flytt. För det första är det ju att välja bästa möjliga ställe med bra klimat. Det är ingen enkel uppgift då man vet så lite om de olika ställena och hur det är att bo söderut i Europa. Sedan är det ju också det praktiska. Jag har en jävla massa grejer efter 42 år i livet och dessutom borde jag ha nätuppkoppling och alla jobbsaker att fungera nästan genast efter en flytt.

Jag söker inget permanent boende över längre tid. Ett halvår per ställe räcker bra, så där behöver man inte ha någon ångest över valet. Ett halvår går snabbt. Men det oaktat är det alltid lite knepigt då man inte vet så mycket om hur allt praktiskt fungerar i dessa länder. Jag är ändå inte rädd att pröva på och man lär sig något nytt hela tiden. Allt sådant brukar ha en tendens att fixa sig genom försök och misstag.

Det som jag funderar över för tillfället är Valencia i Spanien. Ett ställe som verkar lovande på många sätt och vis. Det är kanske inte det billigaste av alla alternativ. Åtminstone är det dyrare än Lissabon och Porto, som jag också funderat på.

Stockholm skulle, som jag nämnt tidigare, vara det allra bästa alternativet med tanke på jobbet. Men just nu är längtan efter varmare väder höst, vinter och vår rätt starkt och därför skulle det kännas kul att pröva på detta åtminstone en tid.

Om det finns någon som har idéer gällande bra boendeorter och andra tips får ni gärna kontakta mig. Har tyvärr inte kommit så långt i min planering ännu, men borde verkligen börja ta mig tid för detta nu…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *