Bästa löparskor för snö och is – Här är modellerna att satsa på!

bästa löparskor för snö och is

Vanligen är det rätt svårt att välja rätt i djungeln av löparskor, men när det gäller bästa löparskor för snö och is finns det ett märke framför alla andra. Icebug har med de modeller de lanserat under de senaste åren revolutionerat marknaden och är idag ledande inom området.

Jag har redan tidigare listat bästa löparskor för vintern och där fanns flera av modeller av Icebug med på listan. Det finns flera orsaker till att märket tagit sig fram till en topposition inom området. Medan andra märken fokuserar främst på att tillgodose andra typer av ändamål för sina löparskor har Icebug hållit sig troget till sina styrkor, vilket är att ta fram löparskor speciellt utformade för nordiska breddgrader med rikligt med is och snö under vinterhalvåret.

Bästa löparskor för snö och is 2024

Bästa löparskor för snö och is

Det är därför jag helt och hållet valt att ta fram löparskor från Icebug när jag valt bästa löparskor för snö och is på marknaden. Längre ner kan du läsa mer om varför dessa skor utmärker sig i förhållande till konkurrenterna.

Här är mina favoritskor från märket just nu:

Newrun BUGrip® GTX – Bäst för asfalt och grusvägar

Bästa löparskor för snö och is 2024

Som maratonlöpare har alltid främst ägnat mig åt löpning på asfalt och plant underlag även vintertid. Newrun BUGrip GTX är Icebugs första skor som är designad specifikt för dig som föredrar att löpa på asfalt framför skogsstigar. Modellen är utrustad med både dubbar och vattentäthet, vilket gör den idealisk för löpning under både vinter och höst på asfalt och grusvägar.

Detta är med andra ord en modell som är skapad för stads- och väglöpare som vill fortsätta med sin träning året om t.ex. under förberedelsen inför ett av vårens maratonlopp.

Varför ska man behöva justera sitt träningsprogram eller ställa in löppassen på grund av skiftande väderförhållanden? Det var något som Icebug frågade sig vid designen av skon. Under utvecklingen av NewRun var även komforten i fokus.

Därför var det en självklarhet att integrera ett vattentätt GORE-TEX®-membran i skons övre del och att inkludera BOA® Fit System snörsystemet för optimal anpassning till foten och säker passform under hela löpturen.

NewRun har en medium-bredd, en generös tåbox med en rakt framförd tålinje, vilket ger mer utrymme och därmed också mer värme. Sulan är utformad för att ge både stabilitet och komfort på längre löprundor, med en väldämpad och bred bas.

Dess yttersula är försedd med 17 BUGrip®-dubbar i karbidstål, vilket säkerställer stabilitet och säkerhet under löpning på isiga ytor, likväl som under en löprunda i parken under hösten.

Detta är en löparsko där allt är genomtänkt och min absoluta favorit bland bästa löparskor för snö och is 2024.

Arcus BUGrip GTX – Bästa dämpning på löparskor för snö och is

Bästa löparskor för snö och is 2024

Detta är en annan modell av vinterlöparskor från Icebug som visar på deras innovationsförmåga under senare år. Arcus BUGrip GTX följer de trender som vi sett inom löparskor de senaste åren med överdimensionerad sula och lätt vikt. Framförallt utmärker sig denna sko med sin tjocka och väldämpade sula samt lätta vikt.

Jag tycker inte själv att det behövs så mycket dämpning på snö och is efter dessa i själv erbjuder en viss dämpning, men dessa skor är onekligen sköna på fötterna.

Arcus är utformad för att ge löpare komfort på längre distanser samtidigt som den erbjuder stöd även för kortare löprundor. Den kombinerar tre huvudegenskaper: hög komfort, effektiv dämpning och lätt vikt, vilket gör den till en idealisk löparsko.

Denna modell är inspirerad av och namngiven efter arcusmoln, vilket speglar dess känsla under foten under löpning – som att ha ett moln under dina fötter. Dess överdel är utrustad med ett GORE-TEX®-membran, vilket garanterar vattentäthet och flexibilitet.

Arcus är ett utmärkt val för dig som planerar långa löprundor, återhämtningsträning eller löpning med packning. Skons mellansula har en rocker-design som minskar belastningen på framfoten och hälen, vilket bidrar till en effektivare löpsteg.

Den formsprutade mellansulan ger en responsiv känsla och hållbarhet, vilket säkerställer att skon behåller sin komfort och löpkänsla även efter många mil. Med 13 dynamiska BUGrip®-dubbar i karbidstål på yttersulan, erbjuder Arcus optimalt grepp på krävande underlag.

Om du gillar Hokas löparskor är detta ett bra alternativ.

Pytho6 BUGrip – Bästa vinterlöparsko för terräng

bästa löparskor för isig och snöig terräng

Pytho6 BUGrip har den design som de flesta av oss först kom i kontakt med när vi började använda löparskor från Icebug. Den är en klassiker som har höga poäng hos trogna användare av märket.

Målet för Icebug var att skapa en mångsidig löparsko som fungerar utmärkt för distanslöpning, med fokus på komfort och en angenäm löpkänsla. Denna sko är utformad för att vara idealisk både i skogsterräng och på stadsvägar, oavsett säsong. Den är också mycket populär att använda inom t.ex. orientering – men då främst den utan broddar.

Den är omtyckt av löpare som tränar året om och erbjuder flera uppskattade egenskaper – ett mediumdrop, stabilitet, utmärkta vattenavstötande funktioner, en rymlig tåbox och effektivt skydd i ojämn terräng.

Den sjätte versionen av Pytho BUGrip är inget undantag. Den är specialdesignad för långdistanslöpning och behåller samtidigt en utmärkt löpkänsla.

Rover BUGrip GTX – Bäst för vandring på is och snö

bästa vandringsskor för is

Detta är ytterligare en klassiker i utbudet hos Icebug. Detta är den modell med de sämsta löparegenskaperna och jag själv skulle främst ha dem som vandringsskor, men de kan även användas för löpning.

Rover BUGrip GTX är designad för att vara en allsidig sko, för allt från promenader till lugna löprundor. Dess övre del är gjord av bluesign®-godkänd polyester mesh, vilket kombinerar hållbarhet med mjukhet, samtidigt som GORE-TEX®-membranet säkerställer att fötterna förblir torra i våta förhållanden.

BOA® Fit System-snörningen, i samspel med den mjukt vadderade hälkappan, ger en anpassad och bekväm passform. Mellansulan erbjuder stabilitet på ojämnt underlag och dess fulla dämpning ger en hög komfortnivå. Yttersulan består av en gummiblandning utrustad med 19 dynamiska BUGrip®-dubbar i karbidstål, vilket gör att du kan njuta av utomhusaktiviteter oavsett vintervädrets utmaningar.

Denna vattentäta och bekväma sko gör det möjligt att röra sig säkert även på de mest isiga ytor.

Varför Icebug har bästa löparskor för snö och is

bäst löparskor för is

Icebug är ett svenskt märke som omdefinierar vinterlöpning med sina innovativa, greppvänliga skor. Här är varför Icebug har de bästa löparskorna för snö och is:

  • Oöverträffat grepp: Stjärnan i showen är Icebugs egenutvecklade BUGrip-yttersula. Inbäddade med strategiskt placerade volframkarbiddubbar biter dessa skor i hala ytor som en varg i färskt puder. Till skillnad från klumpiga inskruvade dubbar har Icebugs dubbar låg profil, vilket ger exceptionellt grepp på is och packad snö samtidigt som de är förvånansvärt bekväma på bar asfalt. Inget mer tassande på tå eller halsbrytande halkningar – spring tryggt med vetskapen om att dina fötter är ett med vinterterrängen.
  • Bra andning i överdelen: Visst är greppet viktigt, men komforten står i centrum när du springer i tuffa vinterförhållanden. Icebug-skorna har funktioner som gör vinterlöpning till ett nöje. Vattentäta membran håller fötterna torra och den ventilerade ovandelen förhindrar svettiga strumpor och isoleringen gör att du kan springa även under de kallaste dagarna. Dessutom ger den flexibla men ändå stödjande konstruktionen bra stöd för ojämna underlag, vilket garanterar en smidig och stabil löptur.
  • Byggd för lång livslängd: Hållbarhet är nyckeln när du kämpar mot vinterns element. Icebug-skorna är tillverkade av kvalitetsmaterial och genomtänkt design för att tåla slitage på snöiga stigar och isiga vägar. Dubbarna i volframkarbid är otroligt slitstarka och yttersulorna är utformade för att hålla kvar de värdefulla greppförstärkarna. Detta är löparskor som håller i flera säsonger oavsett hur mycket du använder dem.
  • Mångsidiga: Även om Icebug utmärker sig i vinterförhållanden bör dess mångsidighet inte förbises. Flera modeller som t.ex. Python övergår sömlöst till torra stigar och till och med trottoarer, vilket gör dem till ett alternativ året runt för terränglöpare. Så när våren kommer behöver du inte förpassa dina Icebugs längst in i garderoben – de kommer att vara redo för alla typer av terräng.
  • Omfamna vintern, inte löpbandet: Vintern behöver inte betyda dvala för löpare. Som jag skrivit tidigare är bra dubbskor nyckeln till avslappnad löpning på snöiga och isiga underlag och med Icebugs dubbskor på fötterna kan du springa med självförtroende och komfort i vetskap om att dina fötter är utrustade för att hantera allt som vintern kastar mot dig. Så skippa löpbandet och byt ut din rädsla för fall mot den uppiggande friheten i en vinterrunda.
Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *