Barcelonaresan-första dagen

Vårt syfte med resan till Barcelona var i första hand maratonloppet som ägde rum 17.3, men när man ändå reser såpass långt bort är det lika bra att ta några dagar extra semesterdagar för att njuta av den stad man befinner sig i. Barcelona är, som de flesta säkert känner till, en väldigt vacker kuststad som passar de flesta turister eftersom den erbjuder riktigt fina natur-, konst- och shoppingupplevelser. Ifall man som vi råkar befinna sig i staden när FC Barcelona har hemmamatch lönar det sig att vara tidigt ute för att försöka få tag i någon av de eftertraktade biljetterna. På grund av den rikliga mängden bilder har jag valt att göra ett skilt inlägg för varje resdag.

anländer till Barcelona
Vi anländer till Barcelona

Vi anlände till staden kl. 16 lokal tid förra fredagen och checkade in på vårt mysiga hotell ett stenkast från La Rambla och de livligaste shoppingområdena i staden. Genast efteråt begav vi oss iväg på vår första middag, innan vi hämtade våra nummerlappar på det vackra expo-området vid Museu Nacional D’Art De Catalunya (MNAC). Det var en riktigt mäktig upplevelse att se vatten- och ljusshowen vid La Font Magica när mörkret just fallit.

Expo-området med alla dess utställare var även det något helt annat än vad man är van med från Stockholm Marathons dito. Om det funnits tid att utforska allt utbud som fanns skulle man utan vidare ha kunnat spendera en hel dag med shopping på detta område.

utsikt från hotellfönster

Utsikt från vårt hotellfönster. Hotellet var beläget vid en mysig gata i anslutning till den livliga huvudgatan La Rambla.

första måltiden
Den första måltiden för resan och den första, men inte sista ölen av märket Moritz.

bläckfisk
Vi prövade även på bläckfisk
Museu Nacional D'art
Museu Nacional D’Art De Catalunya (MNAC). Något att uppleva kvällstid.

la font magica
Ljus- och vattenshowen vid La Font Magica är även den värd att uppleva.

ljusgång

expo
Utdelning av “goodiebag”, med bl.a. en snygg maratontröja

nummertest
Nummertestning

asics skor
Grymt utbud av Asics-skor på expoområdet

expoutbud
Många obekanta märken som jag inte kände till på expon.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *