Alternativ sommar?

Det är många frågetecken i rubrikerna just nu. Alla dessa frågetecken avspeglar det faktum att jag är rätt långt ifrån någon löpform just nu. Idag försökte jag mig på ett 9 km långt löppass. Till min besvikelse var inte benen speciellt mycket bättre i skick idag heller trots den senaste veckans rehabilitering.

Orsaken till att jag testade löpning idag var att benen känts riktigt bra när jag gått de senaste dagarna. När det varit som värst har jag inte ens kunnat gå obehindrat. Under början av dagens löppass gick det helt hyfsat och jag kunde lufsa på utan någon större smärta. Efter några kilometer började det dock kännas som det gjort tidigare, med en smärta som sträcker sig över hela den inre sidan av det vänstra benet.

Som det känns just nu är det ingen större idé att jag planerar för något maratonlopp under sommaren. Jag hade tänkt ställa upp i halvmaratonloppet i Åbo i slutet av juni och Jakob Marathon i slutet av juli. De planerna blir dock alltmer avlägsna för varje dag som går.

För tillfället funderar jag faktiskt på att ha en helt tävlingsfri sommar i år. Även det känns som ett riktigt roligt alternativ. Det är klart att det har sin charm att förbereda sig inför ett maraton, speciellt om man är i bra löpskick. Men då det gäller maratonträning finns alltid levnadsvanornas inverkan på löpformen i baktanken oavsett hur man än försöker slappna av.

I vardagen är det en skön känsla på grund av att man håller sig fräsch och frisk, men då det gäller att njuta av alla vackra sommarkvällar unnar man sig sällan att ta svängarna fullt ut. Inte så att jag direkt saknar festkvällarna, men under sommaren finns det ändå ett större behov av att vara den livnjutare som man trots allt är. Utan tävlingarna finns det således en större chans att kunna lätta på handbromsen och bara se till att ta vara på varje ögonblick som sommaren erbjuder. Men då förutsätter det en lite varmare sommar än den som vi hade ifjol!

Med det sagt så önskar jag naturligtvis ett snabbt tillfrisknande så att jag ändå får njuta av löpningens underbara värld under sommaren, även om det blir en tävlingsfri sådan.

Nu på kvällen har vi dansat till låten nedan under vår matlagning. Löpning är nämligen inte den enda motionsformen. 🙂


En annan av mina absoluta favoriter just nu:

Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Benny

   Jo, det är det minsann! 🙁 Jag tror nog att behandlingen är riktigt bra för mina ljumskar. Problemet är bara att jag inte skött rehabiliteringen i övrigt på bästa sätt. Ett första steg skulle vara att sluta med att testa på löpning innan jag är helt i skick…

 1. says: Daniel

  Tråkigt!

  Har du kollat upp ryggen?
  Har några i min löparklubb som haft problem med ljumskar och då har problemet suttit i ryggen, typ kota L4-L5

  1. says: Benny

   Jo, skador är inget att hurra för! Jag har inte kollat upp ryggen skilt. Men tack för tipset, det låter som en intressant teori. Problemet började med en sträckning i ljumskarna i samband med att jag tränade utfallssteg i februari. Det blev värre med tiden då jag fortsatte med de långa tröskelpassen trots överansträngning i ljumskarna. Vi ska se nu om det hjälper med rehabiliteringen, om inte får man väl börja kolla upp ryggen också…

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *