Aktuellt från Malta – Läget ser allt ljusare ut

Det har hänt mycket den senaste månaden, även om det kanske inte ser ut så utifrån min bloggaktivitet här. Precis som tidigare är jag fullt upptagen på många olika områden just nu. Bland annat med min andra sajt, där jag skrivit en hel del om herrmode vår/sommar 2021 den senaste tiden. Det är mycket att stå i med att jobba dubbelt.

Det är sällan arbetsdagarna inne i veckan är under 12 timmar, trots att jag försöker minska på arbetet för att ha mer tid att njuta av tillvaron. Tur att det finns veckosluten, som alltid känns som en minisemester med det klimat vi har här.

Läget börjar normaliseras

Vi ser definitivt en ljusning i tunneln här på Malta. Landet har skött sig föredömligt gällande vaccinering och nu är vi nere på åldersgruppen 16 år och uppåt. Jag har dock inte ännu fått mitt vaccin, men det beror på att mitt ID-kort dröjer. Det verkar dock finnas en lösning på det problemet och troligen får jag mitt vaccin riktigt snart.

På måndag öppnade restaurangerna igen och de är uppe till kl. 17. Från den 24:e får de vara uppe till midnatt. Inom de närmaste veckorna kommer Malta även att släppa på masktvånget i utomhusmiljö. Med andra ord verkar det som att vi får en rätt normal sommar här på ön.

Ny lägenhet fixad

En av de största nyheterna för egen del är ändå att vi nu hittat vår drömlägenhet som vi flyttar in i i mitten av juli. Det skulle naturligtvis ha varit mer idealiskt att kunna flytta in dit genast när kontraktet går ut på den lägenhet vi bor i just nu. Men med tanke på kvalitén på den lägenhet vi hittade var det aldrig någon tvekan på huruvida vi skulle invänta denna lägenhet eller inte.

Jag har aldrig tidigare varit inne i en liknande lägenhet tidigare även om jag levt rätt länge. 🙂 Det är ett Duplex Penthouse med tre rum. Den har terrasser till varje rum, varav två större både på fram- och baksidan av lägenheten. Den är fräsch och modern samt har riktigt fina vyer mot Valletta på framsidan och ett vackert barrträd som går hela vägen längs baksidan. Glasfönstren går hela vägen från golven till taket, vilket ger en särskild atmosfär och ljus i lägenheten. Den är optimal för det väder vi har här på ön, även vintertid. Den är också i det område vi vill bo här på Malta, så även det är helt perfekt.

Detta är dock troligen också den enda information jag kommer att posta om lägenheten eftersom vi nu är två om den. Några bilder blir det alltså knappast när vi väl flyttat in i den. 🙂

Träningen just nu

I och med att det nu är riktigt varmt här på Malta och vi närmar oss en bestående temperatur på runt 30 grader höjs också min träningsmotivation stegvis. På grund av min jobbmängd är det inte riktigt aktuellt med någon schemalagd träning för tillfället. Jag anpassa träningen efter aktuellt jobbschema istället för tvärtom. Men jag ser ändå till att få in ett pass varje dag. Helst på morgonen när jag känner mig fräschast.

Men det är alltid en utmaning att välja huruvida man skall träna eller jobba genast från morgonen. Det är nämligen också från morgonen då jag känner mig mest produktiv jobbmässigt.

Det som jag försöker undvika är att vänta tills kvällen med träningen. Efter en lång jobbdag har jag nämligen sällan lust med något.

Det blir i regel 10 km löpning varje dag samt styrketräning hemma. Jag varierar löpningen efter känslan för dagen. Ibland blir det backintervaller, ibland fartlek och ibland stegrande fart. Jag kör sällan hela sträckan lugnt med tanke på den låga träningsvolymen. Till veckosluten kör jag också ett längre pass på runt 20 km. I dagsläget lämnar jag bort de längre långpassen, men de lär snart komma in på schemat igen.

Sammanfattning – Jag ser fram emot sommaren!

Det finns alltså mycket att se fram emot just nu. Jag är fortsatt försiktig eftersom jag inte fått mitt vaccin, men det finns goda förhoppningar om att vi får en mer normal sommar här på Malta igen. Även den nya lägenheten är något som vi ser fram emot att få sätta vår prägel på.

Det går också mycket bra jobbmässigt just nu. Jag trivs på det företag jag är anställd hos och lär mig något nytt varje dag. Min företagsverksamhet har också växt enormt under det senaste året. Men mitt företag är i en bransch där man aldrig riktigt kan slappna av helt. Jag hade aldrig drömt om att nå framgång såhär snabbt, men samtidigt vet jag att allt bygger på att ständigt utvecklas eftersom det mesta på nätet ändras i så snabb takt. Jag är ändå rätt ny inom området, så därför förlitar jag mig på att jag kan nå nya höjder även om jag möter på tillfälliga motgångar i framtiden.

Nyckeln till att bli duktig är att aldrig tro man vet bäst själv. Det handlar om att ta lärdom av alla duktiga människor runtomkring sig och ha fötterna stadigt på marken.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *