After Marathon trötthet och tankar kring effektivitet

malta marathon 2020

Även om man inte tar det sista ur kroppen på ett marathon, så sliter det rätt hårt att springa drygt 42 kilometer i bra fart. Det märktes framförallt igår när jag gjorde en normal arbetsdag. Annars brukar jag i regel ta ledigt dagen efter, men då har jag också gjort nästan samtliga av mina maratonlopp i samband med en utlandsresa.

Igår var jag alltså riktigt trött både i kropp och knopp. Därför var det riktigt skönt med en semesterdag idag istället… eller semester och semester. Jag har jobbat flitigt med min andra sajt istället. Men det sliter faktiskt inte så hårt att endast ha ett jobb och kunna ta en power nap och träning mitt på dagen. Dessutom har jag märkt att jag blivit betydligt snabbare och mer kreativ i mitt skrivande sedan jag började på heltid som Content Writer. Där tvingas jag skriva om ämnen som jag inte alltid brinner för och att sedan i ett piggt tillstånd kunna skriva på egna sajter ger en oanad boost för kreativt tänkande och flyt i skrivandet.

Men det var inte därför jag tog semester idag. Det var tänkt att jag skulle på After Marathon Party igår kväll. När kvällen kom var jag dock så trött efter en dag i jobbet att det var otänkbart att ladda om för fest. Nåja, det är ju ingenting jag direkt ångrade idag. Istället har jag fått undan både en del skrivarbete som legat och väntat samt skickat ut fakturor samt sett till att svara samarbetspartners.

malta marathon 2020

Som ni kan se ovan har jag fått tag på en del maratonfoton från söndagen. Det finns drygt 20 av dessa, men får postas efterhand här på bloggen. Men som jag nämnde redan i mitt tidigare inlägg var det en riktig upplevelse att köra igång tidigt i morgonsolen i Mdina. Det är något att minnas för en lång tid framöver. Jag är verkligen glad att jag tog beslutet att springa maratonloppet här på Malta.

Det gav dessutom en extra boost för motivationen inför den fortsatta träningen här… som om det skulle behövas. Jag har ju redan tidigare haft en bra motivation med både löpning och styrketräning. Problemet har väl varit att jobbmängden gjort så att jag inte riktigt haft tid att köra så långa pass som önskat.

Det skall jag försöka få en ändring på och delvis har jag redan nu börjat lägga om mitt liv en aning. De första 3 månaderna på mitt nya jobb körde jag ju upp till 10-timmars dagar plus att jag jobbade ca. 3 timmar varje kväll efter att jag kom hem. Nu när jag är inne på min femte månad märker jag att jag blivit snabbare i jobbet och det gör att jag kan begränsa mig till mina 8 timmar per dag. Att komma hem kl. 16 på dagarna istället för kl. 18 gör mycket för ork och motivation i träningen.

maratonträning

Jag längtar verkligen efter att få börja köra mina löppass utan tröja igen i värmen. Det är den ultimata frihetskänslan enligt mig. Självklart siktar jag också på att kunna göra detta även dagtid varje dag så småningom. Men man kan inte få allt genast. Jag har mycket kvar att lära mig i mitt jobb och veckosluten räcker faktiskt rätt så långt om man får köra två längre pass i solskenet.

På tal om spännande saker som är på gång. Snart är det också dags för den resa till Skottland som jag vann på julfesten. 28:e mars bär det av dit för 4 fullspäckade dagar av upplevelser. Livet är spännande just nu!

Här är programmet för dagarna i Skottland – första dagen.

Andra dagen.

Tredje dagen.

Idag var det för övrigt dags att köra igång med träningen igen. Men eftersom benen är lite för öm för löpning ännu blev det endast styrketräning på överkroppen. Det blir säkert först till veckoslutet som jag kör igång med löpningen igen.

banklampa

Idag fick jag äntligen skaffat även en banklampa till lägenheten. Mysig arbetsbelysning är en av de absolut viktigaste redskapen i detta yrke på hemmaplan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *