5 saker som ni kanske inte visste om mig

För ett par veckor sedan utmanades jag på Instagram att berätta 5 saker om mig själv. Nedan är mina svar, där jag lagt till ytterligare några meningar:

1. Jag föddes i Västerås i Sverige. Vi flyttade tillbaka till Finland när jag var 2 år, först via Edsevö och sedan till vår slutdestination Lepplax där pappa hade byggt oss ett fint hus. Männen var lite mer händiga på den tiden. 🙂

2. Mitt största intresse som barn var att teckna serier… och vapen. Tur att jag rätt snabbt hittade till idrotten. Annars vet man inte var det skulle ha slutat. 😀 Jag kunde sitta i timtal och rita olika typer av serier.

Vapenintresset har avtagit med åren.

3. Ända fram till 16-års ålder spelade jag fotboll och ishockey. Löpningen fanns alltid där, men på dessa två idrotters villkor. Undantaget var ett par år i 14-15 års åldern då jag deltog i en del tävlingar. Främst på 800 meter och upp till 3000 meter. PB på 800 m. var 2:05 och 1000 m. 2:46. Andra uppgifter på personbästan minns jag inte.

Jag och min äldre syster på gårdsplanen vid vårt hus i Lepplax. Jag testar mina första skridskor som jag troligen fick som 5-åring.

4. Jag flyttade till min nuvarande hemstad Vasa som 19-åring då jag började studera ekonomi. Innan dess var jag åtta månader i finskspråkig armé i Vasa, som en av de sista kullarna innan den lades ner i staden. Jag slutade med fotbollen 2009 och efter ett par år utan tävlingsidrott hittade jag till maratonlöpningen år 2011. Eller egentligen 2012 om man skall vara riktigt noga, eftersom träningen som var anpassad för mig påbörjades först då. Jag har tränat så gott som dagligen i hela mitt liv och kommer troligen att göra det så länge hälsan tillåter.

5. Förutom idrott, öl och ekonomi är jag intresserad av bland annat mode och böcker. Ett specialintresse är klassiska parfymer som jag börjar ha en rätt omfattande samling av.

En del av min parfymsamling. Gällande mitt parfymintresse lovade jag att skriva lite mer om detta udda intresse lite närmare i ett inlägg senare. Hoppas jag hinner med detta senast till veckoslutet.

Kommentar: Jag kan inte påstå att så ofta tänkt på hur snabbt jag kunnat springa med grenspecifik träning i yngre år, även om det naturligtvis skulle ha varit roligt att veta hur långt det burit om jag gjort det när jag ännu var ung och snabb. 🙂 Det som jag dock så här i efterhand har ångrat lite är att jag inte deltog ytterligare ett år i löptävlingar. Efter den höst-vinter och vår i 16-års åldern där jag tränade upp till 9 pass i veckan fotboll och ishockey var jag i ytterst bra kondition. Jag deltog och vann ett minimaraton i överlägsen stil i Jakobstad. Det enda jag minns från det loppet är att jag aldrig, varken före eller efter känt mig så lätt i löpsteget. Den tuffa träningen som vi körde i FF Jaros juniorlag samt i Jeppis ishockeylag hade skapat en mycket bra uthållighet som jag tyvärr inte tog vara på i löpspåret den sommaren. Det tuffa matchtempot inom fotbollen gav tyvärr inte tillåtelse till några tävlingar den sommaren. Jag deltog i ett uttagningslopp till Stafettkarnevalen där jag vann ett 1000 meterslopp på grusplan på 2:46. Tyvärr fick jag inte heller tillåtelse att delta där på grund av en match som gick av stapeln samma veckoslut.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *