5 fördelar med promenader

fördelar med att promenera

Lyser solens strålar utanför ditt fönster så är det bara att dra på skorna och komma iväg ut på en promenad. Både läkarna och skjutsköterskerna säger att det är hälsosamt att röra på sig, det är bra att vara igång och få lite motion. Men det är ju inte alla som tycker om att springa eller gå på gym – visste du att det i själva verket är lika mycket träning att gå som att springa. Din puls blir inte lika hög och du blir kanske inte lika svettig när du går som när du springer, men faktum är att det är lika bra att gå som att springa.

1. Inspiration

När du går en promenad, kanske på stan och tittar in i någon galleria där du ser snygg abstrakt konst så blir du motiverad till att inreda där hemma. Promenader är alltså ett bra sätt att få inspiration om du söker det, exempelvis om du håller på att göra om hemma i vardagsrummet eller varför inte i köket. Du kan ju alltid kolla på Mynewart.se om du vill ha mer inspiration.  

2. Eget tempo

Det kan vara svårt att delta i en gymgrupp om man har behov att träna långsammare eller snabbare ibland. Om du är på en promenad behöver du inte förhålla dig till en gympagrupp eller liknande, du kan helt enkelt ta det i ditt eget tempo. En del dagar kanske du vill gå fortare och andra långsammare, det är upp till dig själv.

3. Frisk luft

En promenad är ett perfekt sätt att komma ut och få lite frisk luft. Idag arbetar vi allt mer effektivt och det fordrar ett bra arbetsklimat för att kunna prestera på topp. Visste du att vi tänker bäst när vi har ett bra arbetsklimat och frisk luft är en av de avgörande faktorerna.

4. Motion

En promenad är inte bara källan till frisk luft, det är även ett utmärkt sätt att få lite motion. Om du är en person som tränar aktivt kanske du vill gå lite fortare för att få upp pulsen lite. Vill du hellre gå långsammare ger det ändå en bra motion. Att motionera är ju som sagt hälsosamt och promenader är ett perfekt alternativ till dig som inte är sportintresserad eller vill gå på gym. 

5. Rensa tankarna

När man promenerar kan man även stärka sinnena. I naturen kan man rensa tankarna och bara fokusera på nu:et och slippa en massa bekymmer och stress. Varför inte ta en promenad efter jobbet eller skolan en dag och känna efter själv, kanske blir du till och med piggare av att röra lite på dig. 

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *