10 anledningar till att matchate är ett måste för veganer

matchate hälsa

Med sina många löften till de som kämpar med sin vikt har matchate intagit tronen bland hjälpmedel för viktkontroll. Du kan dricka det som te eller lägga till det till dina hälsosamma godbitar och ta del av en otrolig mängd antioxidanter i varje portion! Om du fortfarande inte har provat det så kommer här 10 övertygande anledningar till att göra matchapulver till en del av din dagliga rutin!

1. Matcha är packat med antioxidanter

Om du har hört talas om hälsofördelarna med matcha så är nog det rika antioxidantinnehållet det första som får dig att säga “wow!”. Med bara ett gram per kopp te får du ett ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) värde på circa 1,384.

Ser man till antioxidantvärdet per gram så ligger matcha i toppen jämfört med andra antioxidantrika källor, såsom gojibär, mörk choklad, valnötter, acaibär, broccoli och spenat.

Antioxidanter hjälper till att förhindra att fria radikaler orsakar skada på dina celler och ger din hy en ungdomlig lyster. Antioxidanten i matchapulver är EGCG (epigallocatechin) och är 3 gånger mer potent än vanligt grönt te som finns på marknaden

2. Matcha ger dig energi

Matchate kommer ursprungligen från kina och har efter det blivit populärt i japan under 1200-talet. Matchapulver har använts i århundraden för sina hälsofördelar. Zenbuddhister, munkar och samurajkrigare ska ha druckit matchta för dess energigivande egenskaper. I modärn tid har matcha fått uppmärksamhet som en potent ingrediens som kan turboladda dina naturliga energinivåer för att boosta din viktresa. 

Om du vill prova veganvänlig matcha av högsta kvalitet så kan du köpa detta näringsrika matchapulver online på https://www.weightworld.se/matcha-tea.html

3. Matchapulver kan hjälpa dig att hantera din vikt 

Studier har funnit att extrakt från grönt te kan hjälpa dig att skynda på den fettförbrännande processen om det kombineras med intensiv träning och en hälsosam kost. En studie från 2008 som publicerats i American Journal of Clinical Nutrition bekräftade att extrakt från grönt te kan trigga en ökning av energiförbrukningen och boosta hastigheten av fettförbränningen.

Det betyder att ett regelbundet intag av matchate tillsammans med allsidig viktminskningsplan kan ta dig närmare ditt hälsosamma viktmål. Och om du räknar kalorier så kan det göra en stor skillnad att byta ut din sockerstinna frappe eller cappuccino till en kopp matchate som nästan inte har några kalorier alls.

4. Matcha gör det lättare att hantera stress

Matchate är naturligt rikt på arginin och theanin. Studier på djur har funnit att dess aminosyror har en kraftfull effekt på stress, kort sagt så kan matchapulver krossa din stress och hjälpa dig hålla dig fokuserad på jobbet.

5. Matcha is är bra för hjärnan

Kaffe är känt för att kunna förbättra ditt humör och dina energinivåer. Men koffeininnehållet kan också ge dig skakiga bieffekter och en krasch när det går ur kroppen. Men ett gram matcha, å andra sidan, innehåller L-theanin som är känt för att ha en avslappnande effekt samtidigt som det gör dig alert

L-theanin är känt för sin förmåga att trigga alfavågor som har en avslappnande effekt på din sinne samtidigt som det ökar ditt fokus och gör dig alert utan att du kraschar efter ett tag. Så veganer som letar efter ett hälsosamt alternativ till kaffe kan byta till matcha och fortfarande få samma fokus- och energiboost.

6. Matcha boostar ditt immunsystem

En av de största fördelarna av att dricka matchate är att det kan boosta ditt immunförsvar. Matcha innehåller EGCG som anses ha antivirala egenskaper. Det betyder att när du dricker matchate regelbundet så kan det stärka din kropps naturliga skyddsmekanismer. Vilket låter dig stå emot föroreningar, skadliga kemikalier, allergener och smittämnen.

7. Matcha förbättrar din sömnkvalitet

Om du lider av sömnproblem så kan L-theaninet i matcha hjälpa dig få bättre sömnkvalitet om du dricker två koppar om dagen.

8. Matcha har Anti-ageegenskaper

Ett regelbundet intag av grönt te är känt för att kunna förbättra din hud tack vare det höga antioxidantinnehållet. Matcha, som är mycket mer potent än vanligt grönt te, innehåller både antioxidanter och polyfenoler som kan boosta din naturliga lyster inifrån och ge din hud en hälsosam glöd. Du kan också använda ditt matchapulver till att göra en återupplivande ansiktsmask när din hud känns trött.

9. Matcha är naturligt rengörande

Tebladen som används till matcha får växa i skugga för att få ett boostat klorofyllinnehåll. Klorofyll är känt för att ha potent rengörande egenskaper som kan hjälpa dig att skölja orenheter ur systemet och boosta din fitnessresa.

10. Matcha kan förbättra din munhygien

Om du besväras av dålig andedräkt kan du dricka en kopp matchate. Polyfenolerna i matcha hjälper till att bekämpa odörer som orsakas av illaluktande bakterier. Regelbundet drickande av matchate kan till och med hjälpa dig att slippa hål och karies.

Av alla de här anledningarna har matchate fått stor uppmärksamhet. Du får otroliga fördelar i varje kopp tillsammans med en megados av hälsofrämjande ämnen. Antioxidantvärdet i matcha är faktiskt exponentiellt större än i andra superfoods på marknaden! 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *