Skön dag med strandhäng och kvalitetspass

Jag har verkligen haft vädret på min sida under de första dagarna av min ledighet. Igår passade vi t.o.m. på att spendera några timmar på stranden. Jag skulle tro att det är en av de tidigaste stranddebuterna någonsin för min del. I allmänhet brukar jag hata att ligga och steka mig på stränder, men igår kändes det faktiskt riktigt skönt.

I övrigt körde jag även mitt första kvalitetspass med löpning på evigheter. Syrran hade 8 km uppvärmning plus 10 km i tröskelfart på schemat och jag beslutade mig för att hänga på. Det gick helt hyfsat med tanke på omständigheterna. Jag hade lite känningar i ljumskarna igår, men det gick ändå rätt bra att köra kvalitetspartiet i tröskelfart. Vi höll farter på 4:06-4:13 min./km under detta parti. Jag hoppade dock av när vi sprungit 6 km i tröskelfart eftersom jag inte ville anstränga ljumskarna alltför mycket under mitt första tröskelpass på månader. Totalt fick jag ihop 15 km löpning igår.

Annars var löpkänslan överraskande bra under fartpasset. Tekniken satt bättre än den gjorde under större delen av uppbyggnaden inför Paris Marathon och även andningen var även den helt ok, även om jag naturligtvis är i mycket sämre löpskick än för några månader sedan.

Nu blir det ett återhämtande cykelpass samt lite styrketräning på eftermiddagen, så hoppas jag att benen klarar ett långpass imorgon.

PicsArt_1402046445732
Heidi var också ledig igår.

PicsArt_1402046504863

PicsArt_1402046585182
Om någon mot förmodan missat det, så kör VM igång snart och jag är bättre förberedd än någonsin tidigare!

PicsArt_1402046704553
Det tog ett bra tag att fatta att det inte var bråttom till något när jag som vanligt satte mig med en kaffekopp i soffan efter frukosten imorse. Istället kunde jag i lugn och ro se hela dokumentären om andra världskriget. Denna gång från Paris.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *